EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

El Paisatge dels Genis proposa un pont de desembre ple d’activitats

Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, vinculades a Gaudí, Miró, Pau Casals i Picasso
Imatge del taller al Gaudí Centre de Reus. | cedida

 

L’activitat no pararà al Paisatge dels Genis aquest pont de desembre. A Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta de Sant Joan, els municipis vinculats a l’obra i les personalitats d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso, s'han organitzat diverses activitats per a tota la família per descobrir una mica més la vida d'aquests artistes.

 

Per una banda, el Museu Pau Casals del Vendrell oferirà, aquest dissabte 8 de desembre a les 12 h, una visita guiada de la mà dels seus guies especialitzats, per tal que els visitants puguin fer una aproximació viva i detallada a la vida del violoncel·lista Pau Casals. L’endemà, el diumenge 9 de desembre a les 11 h, serà el torn de la visita teatralitzada al Museu, per apropar els assistents a la vida més quotidiana de Pau Casals. El pescador Ramon i Maria la Minyona descobriran la història de Sant Salvador i de la Vil·la Casals. Les dues visites, la guiada i la teatralitzada, són aptes per a tots els públics.

 

El preu de la visita guiada és de 6 euros per als adults i 4 euros pels nens a partir de 8 anys. Pel que fa a la visita teatralitzada de diumenge, té un preu de 8 euros per als adults i de 5 euros per als nens més grans de 5 anys. Per assistir a qualsevol de les dues activitats cal fer reserva prèvia.

 

Descobrir la vida i obra de Gaudí

El Gaudí Centre de Reus, per la seva banda, ha organitzat el taller familiar «Observem, escoltem i toquem en família», el pròxim diumenge 9 de desembre a les 11 h. A través d’aquesta visita dinamitzada i un taller de manualitats, els més petits i també els grans descobriran els personatges i els trets més importants de la vida i obra de l’arquitecte Antoni Gaudí. El preu de l’activitat és de 5 euros i cal fer reserva prèvia.

 

Imatge de la visita teatralitzada al Museu Pau Casals del Vendrell. | cedida

 

 

Però l’oferta no s’acaba amb aquestes activitats, sinó que els museus, centres culturals, edificis singulars, i les rutes i itineraris de Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta de Sant Joan, juntament amb els Mercats de Nadal, acaben de completar totes les propostes del Paisatge dels Genis per aquest pont de desembre.

 

A Reus hi ha el Gaudí Centre, l’Institut Pere Mata, el Campanar de la Prioral i la ruta Gaudí&Reus. A Mont-roig del Camp es pot visitar el Mas Miró, l’ermita de la Mare de Déu de la Roca, així com la ruta El Paisatge emocional de Miró. Pel que fa a l’oferta al Vendrell, hi ha la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals i la ruta de les cases de Pau Casals. Finalment, a Horta de Sant Joan es pot visitar el Centre Picasso i el Convent de Sant Salvador, i es pot fer la ruta Indrets Picassians.