Una avioneta sobrevola les platges de la Costa Daurada instant a retirar llaços grocs

España Ciudadana, plataforma que duu a terme la iniciativa, ha assegurat els llaços grocs a les platges catalanes són «un altre intent de trencar la igualtat entre espanyols
Imatge de l'avioneta a Cambrils. | Twitter

 

Aquest passat dimecres, dia 15 d'agost, els banyistes de diverses platges de la Costa Daurada van poder veure una avioneta que sobrevolava la costa amb un polèmic missatge en una pancarta. L'avioneta duia penjada darrere l'aparell una pancarta de grans dimensions amb un missatge que convidava a retirar llaços grocs de les platges.

Els impulsors de la campanya és Ciutadans a través de la seva plataforma «España Ciudadana», i han anunciat a través de la seva pàgina web que la iniciativa es continuarà duent a terme durant tot el mes d'agost a les platges del litoral català, i fins i tot a la resta de l'Estat. La pancarta inclou el logotip d'España Ciudadana i les frases «¡A quitar lazos amarillos!» i «Las playas #sondetodos».

Imatge de la pancarta contra els llaços grocs. | Xarxes socials

 

Segons la plataforma, els llaços pretenen «coaccionar i reduir l'espai de llibertat»

Així mateix, al web d'España Ciudadana, hi ha publicat un missatge que assegura que els llaços grocs o les creus clavades a les platges catalanes són «un altre intent de trencar la igualtat entre espanyols i de posar barreres que ens prenguin drets bàsics» que tan sols tenen l'objectiu de «coaccionar i reduir l'espai de llibertat de tots els ciutadans».

Dos dels punts on l'avioneta ha estat vista ha estat Salou i la platja Llarga, i a les xarxes socials, els usuaris se n'han fet ressò amb vídeos i amb missatges tant a favor com en contra de la iniciativa. El diputat de Ciutadans al Congrés per Tarragona, Sergio del Campo, també ha fet referència a través de Twitter al fet, aplaudint la iniciativa i reiterant que les platges «són de tothom».

Ciutadans retira la pancarta per la llibertat dels presos de l'Ajuntament de Reus

El passat divendres dia 9 d'agost, un grup de militants i simpatitzants de Ciutadans retirava la pancarta que reclamava llibertat pels presos polítics que penjava del balcó de l'Ajuntament de Reus. Els fets van provocar una discussió entre persones alienes al partit que eren a la plaça del Mercadal. Ciutadans va assegurar a TarragonaDigital que aquesta acció està emmarcada dins d'una campanya que van començar fa setmanes per la retirada de símbols partidistes d'espais públics i que si tornen a posar la pancarta, tractaran de tornar-la a treure o valoraran què fer quan passi això. 

"Els cinc consells de Trànsit per evitar accidents de cotxe" "ATENCIÓ: Els trens entre TGN i Salou, aturats per problemes elèctrics"