Pocs camions a l'N-340 entre Altafulla i Vilafranca amb l'inici del desviament per l'AP-7

El control informatiu dels Mossos d'Esquadra a l'Arc de Berà no ha hagut d'aturar gaires vehicles pesants
Poca afluència de camions, avui, a l'N-340 | TarragonaDigital.com

 

Els efectes de l'entrada en vigor del desviament de camions per l'AP-7 ja es comencen a notar a les carreteres tarragonines.

Avui diumenge, 2 de setembre, dia d’inici de la prohibició de vehicles pesants en alguns punts de l’N-340 i l’N-240, l’afluència de camions ha disminuït notablement al tram de l’N-340 que discorre entre Altafulla i Vilafranca del Penedès.

Pocs camions al dispositiu dels Mossos d'Esquadra a l'Arc de Berà

A les dotze de la nit, els Mossos d’Esquadra han instal·lat un control informatiu a l’Arc de Berà on alertaven de la restricció als camioners i, hores més tard, el cap de torn del Servei Català de Trànsit a Tarragona, Xavier Ferrer, ha explicat que, de camions, se n’han aturat «pocs».

El volum d'informació dels últims dies sobre aquesta qüestió ha estat important i els mateixos sindicats i les patronals de transport han alertat, amb temps, els conductors, que no s’han vist sorpresos per la mesura, tret d’excepcions.

La «prova de foc», demà dilluns

Ferrer, tanmateix, ha assegurat que «avui tampoc és un dia per valorar si la mesura anirà bé, perquè és un dia de poc transport dels vehicles de tercera categoria; dilluns serà la prova de foc».

Un dels nous senyals, col·locat dimecres | TarragonaDigital.com

 

Reacció des de les Terres de l'Ebre

Avui, a les Terres de l’Ebre, també hi han dit la seva i el delegat de la Generalitat, Xavier Pallarès, ha explicat que el desviament de vehicles pesants per l’autopista és una mesura «positiva», però només com a «solució immediata».

Tot i la seva satisfacció, a mitges, Pallarès ha volgut demanar al Ministeri de Foment que inverteixi a la demarcació i que construeixi una nova autovia que pugui funcionar com a via ràpida, alternativa i gratuïta a la carretera N-340 i a l’AP-7.

"Es mantindran les mobilitzacions per aconseguir la gratuïtat total de l'AP-7" "ÚLTIMA HORA: Interrompuda la circulació entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders"