Augmenta el pressupost de la URV pel 2019 gràcies en part per l’increment de les matrícules

La universitat tarragonina comptarà l’any que ve amb un pressupost de 110,68 milions d’euros, un 6,22% més que aquest any
Pla mitjà de la rectora de la URV, Maria José Figueras, i el vicerector econòmic i director del Campus Terres de l'Ebre, Jordi Sardà | TarragonaDigital

 

El Conseller de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat aquest dimarts el pressupost per l’any 2019. Es destinaran 110,68 milions d’euros, 6,4 milions d’euros més que aquest any, el que suposa un 6,22% d’increment. Aquest augment s’ha pogut donar gràcies, en part, a l’augment de les matrícules. Pel que fa a les despeses, la de personal absorbirà la gran part d’aquests comptes, un 68,78% del total, i s’incrementarà un 5,2% respecte a l’any 2018. Per primera vegada s’ha retransmès en directe el Consell de Govern.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Augmenta el pressupost de la URV

Si bé el sistema públic d’universitats manté el mateix finançament que aquest 2018, els ingressos han pogut augmentar gràcies a diversos factors. Per una banda per la subvenció de la Generalitat, que serà un 5,54% superior, pels increments retributius dels anys 2018 i 2019. També augmentaran els ingressos gràcies a les matrícules, que seran un 2,07% superiors. Si bé els preus s’han mantingut, s’han fet més matrícules, cosa que permet ingressar més diners. Per últim, també augmenten els ingressos finalistes.

 

Pel que fa a les despeses d’aquest pressupost, les de personal seguiran tenint el pes més important. Augmenten un 5,2% per l’increment de les retribucions del 2018 i 2019, pel creixement vegetatiu de la plantilla i per la continuïtat del programa de promoció del PDI. Des de l’equip de govern s’ha recordat que amb la subvenció de la Generalitat no es pot cobrir la totalitat dels sous, tal com passa cada any. També augmentaran les despeses corrents un 1,49% en una aposta per automatitzar els processos i millorar la gestió, per la incorporació del Programa Foment de la Recerca.

 

Primera retransmissió en directe del Consell de Govern

Aquest és el primer Consell de Govern de la URV que s’ha retransmès en directe, per streaming, per a la comunitat universitària. Segons s’ha fet públic després, 425 persones s’han connectat en algun moment de la sessió, amb un temps mitjà de permanència de 42 minuts. El moment amb més persones connectades s’ha donat a les 12 del migdia, amb 130 espectadors. La rectora, Maria José Figueras, ha descrit el seguiment d’èxit i s’ha mostrat molt satisfeta amb la proposta que reforça l’objectiu del nou equip directiu d’aportar eines per ampliar el coneixement de tots els campus de la Universitat.