El preu de l'habitatge de segona mà cau un 0,5% a les comarques de Tarragona

Valls experimenta la caiguda més gran en el preu dels pisos de segona mà aquest juliol, amb un 6,3%
Tarragona, amb el Port de fons. | Josep M. Llauradó

 

La mitjana de preu de venda de pisos de segona mà a nivell de tota Catalunya se situa en 2.479 euros el metre quadrat, un 0,5% més que al juliol de l'any passat, segons ha indicat l'índex de preus de Fotocasa. Així, Catalunya se situa com el tercer territori amb el preu més alt dels pisos, només superat pel País Basc, el més car, amb 2.755 euros el metre quadrat, i la Comunitat de Madrid, amb 2.708 euros el metre quadrat. D'aquesta manera, la mitjana de preu de Catalunya està un 36,35% per sobre de la mitjana de preu de l'Estat, que és de 1.818 euros el metre quadrat.

Si més no, tot i aquest increment d'un 0,5%, el cost d'un habitatge de segona mà encara està un 35,9% per sota dels preus màxims que es van registrar al final de la bombolla immobiliària. Aquest comportament dels preus a nivell de l'Estat espanyol, segons Beatriz Toribio, directora d'estudis de Fotocasa, «és molt asimètric», ja que mentre a Madrid, Catalunya o les Illes Balears els preus pugen amb intensitat, en altres zones, o creixen poc o fins i tot cauen.

Els preus a Tarragona cauen

Dels 144 municipis catalans estudiats en l'informe, en la meitat, 72, els preus pugen. En les demarcacions de Barcelona i Girona, el cost de l'habitatge augmenta un 0,8% i un 0,6% respectivament, en la mateixa línia que a tota Catalunya en general. No obstant això, Lleida i Tarragona no segueixen els índexs i el preu hi disminueix en relació a l'any passat. A les comarques de Tarragona, el preu del metre quadrat se situa en 1.469 euros, un 0,5% més que el juliol del 2017 i un 68% pers sota de la mitjana catalana, i a Lleida a 1.137 euros, amb una caiguda d'un 1,3%. D'aquesta manera, ambdues províncies se situen per sota de la mitjana espanyola.

De fet, és Valls la localitat amb un descens més gran en el preu dels pisos de segona mà, i és que els preus de venda aquest juliol se situaven en 1.119 euros el metre quadrat, un 6,3% menys. Per contra, a Premià de Dalt els preus pugen un 5,5%, amb un preu mitjà de 2.531 euros.

Pla general d'una casa amb un cartell de lloguer i/o venda, a la dreta de la imatge, en una cèntrica plaça de l'Espluga de Francolí. | TarragonaDigital.com

 

 

"Tarragona, una de les demarcacions amb més robatoris d'habitatge per habitant" "La Generalitat restringeix el trànsit de camions i exigeix a Foment les bonificacions"