Diverses mobilitzacions al Camp de Tarragona coincidint amb l'inici del judici per l'1-O

Avis, advocats, sindicalistes, professionals sanitaris, estudiants i docents fan concentracions de protesta
Més de mig centenar d'estudiants s'han manifestat a la Rambla Nova de Tarragona | ACN

 

Nombrosos col·lectius professionals i de la societat civil s’han mobilitzat aquest dimarts al Camp de Tarragona coincidint amb l’inici del judici per l’1-O al Tribunal Suprem. A la ciutat de Tarragona, a les dotze del migdia s’ha fet una aturada davant l’edifici dels sindicats i més de mig centenar d’estudiants s’han manifestat pel centre de la ciutat al crit de «Llibertat presos polítics».

A Reus, el col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre s’ha concentrat davant els jutjats de la capital del Baix Camp, mentre que el col·lectiu d’Avis i Àvies per la Llibertat ha fet la tradicional acció a la plaça del Mercadal. També hi ha hagut concentracions davant el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Hospital Joan XXIII, a Tarragona.

El balcó del Mediterrani, ple de llaços grocs

A la capital del Tarragonès, desenes de persones han respost a la crida de la ‘3a Joventut per la República’ i han penjat desenes de llaços grocs al Balcó del Mediterrani, al capdamunt de la Rambla Nova.

A les dotze, una trentena de persones han participat en una aturada de deu minuts davant la seu de la UGT i CCOO. Durant l’acte s’ha llegit un manifest en què s’ha exigit «justícia imparcial» al Tribunal Suprem i que es revisin les acusacions de violència. Els sindicats també han criticat la presó preventiva en considerar que no està «justificada» i han assenyalat que els presos haurien d'estar en llibertat durant el judici per «tenir la capacitat de defensar-se amb garanties».

Concentracions a diversos punts de Tarragona

A la mateixa hora, més de mig centenar d’estudiants s’han manifestat entre la plaça Imperial Tàrraco i el carrer Sant Francesc, davant els serveis territorials d’Educació i la Delegació del Govern. Els participants, majoritàriament estudiants de secundària, han reclamat llibertat per als «presos polítics» i han llençat consignes a favor d’una vaga general, entre d’altres.

A més, també s'han fet concentracions davant del Campus Catalunya de la URV, de l’Ajuntament de Tarragona i de l’Hospital Joan XXIII, on treballadors i ciutadans s'han sumat a les aturades convocades.

Concentració davant de l'edifici dels sindicats a la ciutat de Tarragona | ACN

 

Advocats Voluntaris es mobilitzen a Reus

A la ciutat de Reus, els Advocats Voluntaris 1 d’Octubre han llegit un manifest davant els jutjats de la capital del Baix Camp. El col·lectiu ha assenyalat que el judici per l’1-O servirà per comprovar «si es compleixen les garanties i drets que emparen qualsevol persona» i ha recordat que són la fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i les acusacions qui hauran de demostrar els suposats delictes dels líders independentistes.

Els advocats han lamentat que el judici parteix «d’una mentida» i han defensat que treballar per la independència, complir amb els compromisos electorals, exercir un mandat expressat a les urnes i permetre un debat al Parlament no suposen «cap delicte».

Avis i àvies per la Llibertat, al Mercadal

A la capital del Baix Camp, centenars de persones han participat també a l’acció que diàriament fan els Avis i àvies per la Llibertat a la plaça del Mercadal. La protesta dels avis s'ha sumat a una concentració davant l’Ajuntament a les dotze del migdia, on també han participat representants polítics i diversos ciutadans.

Les mobilitzacions continuaran al vespre

Les mobilitzacions amb motiu de judici de l'1-O continuaran aquest dimarts al vespre. A Tarragona s’ha convocat una concentració a les set davant la subdelegació del govern espanyol i, a Reus, a les vuit a la plaça del Mercadal.

Et pot interessar:

"ATENCIÓ: Tarragona tindrà 3 instituts-escola més el curs vinent" "Tarragona, escenari d'un pla pilot contra els abusos sexuals infantils"