Prop de 1.800 alumnes inicien el curs als diferents centres d’ensenyament de la Diputació de Tarragona

Començaran entre el 12 i el 18 d’aquest mes de setembre, a Tarragona, Reus i Tortosa
Les classes s'iniciaran entre els dies 12 i 18 de setembre | Diputació de Tarragona

 

Gairebé 1.800 alumnes iniciaran el curs a partir d’aquest dijous 12 i el dimecres 18 de setembre als diferents centres d’ensenyament de la Diputació al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Actualment, hi ha 1.763 alumnes matriculats però aquesta xifra augmentarà al llarg de l’any atès que en alguns centres les matriculacions encara no han finalitzat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els primers a començar seran els alumnes de les escoles d’educació especial Sant Rafael de Tarragona (126 alumnes), Alba de Reus (75) i Sant Jordi de Jesús-Tortosa (59), el proper dijous 12 de setembre, data en què també s’iniciaran les classes col·lectives a les escoles i conservatoris de música de Tarragona (511), Reus (389) i Tortosa (318). Les classes individuals, d’instrument, en aquests centres començaran el dilluns 16 de setembre.

 

Finalment, el 18 de setembre s’encetaran les classes a les escoles d’art i disseny de Tarragona (201) i Reus (84) i l’escola d’art de Tortosa. En aquest darrer centre, al llarg de l’any s’hi inscriu l’alumnat que participa en els diferents cursos monogràfics que s’hi duen a terme. D’altra banda, aquest centre de Tortosa estrena enguany el nou cicle formatiu de grau superior en Modelisme i matriceria ceràmica, impulsat conjuntament amb l’Institut de l’Ebre.

 

Els centres de la Diputació imparteixen, així mateix, diversos tallers, no reglats, al Taller d’Art de Valls, depenent de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.

 

Imatge d'arxiud d'una classe de disseny a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona | Cedida

 

La Diputació ofereix un ampli ventall d’estudis

Els centres d’ensenyament de la Diputació imparteixen una gran diversitat d’estudis especialitzats, ubicats en centres estratègics per acostar les diferents disciplines d’arreu del territori. Pel que fa a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, s’hi pot estudiar Gràfica Interactiva, Animació, Gràfica publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística. De la seva part, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, permet cursar Arquitectura efímera, Projecte i direcció d’obres de decoració, Infografia 3d, Videojocs i entorns visuals i 3x2 Dissenys d’interiors.

 

Per una altra banda, l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, a banda dels cursos monogràfics, enguany s’hi poden cursar els nous estudis de Modelisme i Matriceria Ceràmica, destinats a formar professionals capacitats per elaborar les fases inicials de la fabricació en sèrie d’un objecte funcional de ceràmica, bàsicament per al sector alimentari. Aquest grau, únic a Catalunya de la seva especialitat, l’impulsen conjuntament l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa i l’Institut de l’Ebre.

 

Quant a les escoles i conservatoris de música de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa, ofereixen estudis de nivell elemental i de grau professional de totes les especialitats instrumentals. I pel que fa als col·legis públics d’educació especial a Tarragona, Reus i Jesús-Tortosa, donen una resposta de qualitat a les necessitats educatives especials de nens i nenes i nois i noies de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.