GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Demanaran una pròrroga de deu anys per les nuclears de Vandellòs II i Ascó II

En confirmar-se l'ampliació els permetria seguir operant fins a 2030 i 2031
La central nuclear de Vandellòs II vol ampliar la seva vida | TarragonaDigital
 

Les centrals nuclears de Vandellòs II i Ascó II poden veure allargar-se la vida. Les assemblees de propietaris, on participen Iberdrola i Endesa, han acordat demanar la renovació de les dues plantes per un període de deu anys. En aquest sentit, en cas de ser acceptats els permisos, les dues centrals podran operar fins al 2030 i 2031, respectivament, i, a més, es podrà sol·licitar una nova pròrroga. 

 

Sol·liciten la pròrroga de la vida de les nuclears Vandellòs II i Ascó II

La reunió realitzada aquest divendres pels propietaris ha donat els seus fruits i després d'arribar a un acord de renovació dels permisos d'Almaraz I i II, han avançat per fer el mateix a la de Vandellòs II, que ho haurà de fer abans del pròxim 31 de març i d'Ascó II, que l'haurà de demanar l'any vinent.

 

Pel que fa al grup II de Vandellòs, se sol·licitarà una renovació per deu anys. Aquesta començaria a comptar des del 30 de juliol de 2020, quan expira la llicència vigent de la nuclear de la Costa Daurada. En aquest sentit, s'estendrà la seva operació fins al juliol de 2030. Tanmateix, es podrà demanar una pròrroga més, ja que, segons l'acord amb l'Empresa Nacional de Residus Radioactius (Enresa), aquesta podria continuar operant fins a 2035. La de Vandellòs II, seria la penúltima central nuclear que tancaria a Espanya.

 

D'altra banda, la central nuclear d'Ascó II pertany en un 85% a Endesa i en un 15% a Iberdrola. En aquest cas, s'ha establert el percentatge en què s'haurien de desviar les inversions per a reconsiderar si es continua demanant la llicència. Es revisaria la renovació del permís en cas què les condicions requerides pel CSN superin la xifra d'inversió que han previst els seus propietaris per aquest nou període, que és de 356 milions d'euros. Ascó II no pot demanar el nou permís fins a l'any que ve, ja que amb l'actual ho pot fer fins al 2021. 

Ascó II pot sol·licitar una pròrroga de 10 anys a partir de l'any vinent | TarragonaDigital

 

 

També et pot interessar: