El PSC demana més Mossos d'Esquadra de trànsit a la demarcació de Tarragona

Els socialistes demanaran una reunió urgent de la comissió de seguretat vial
Control dels Mossos d'Esquadra | Laia Solanellas

 

Aquest dimecres, Carles Castillo, diputat del Partit Socialista de Catalunya per Tarragona, ha explicat que el grup socialista demanarà una reunió urgent de la comissió de seguretat viària i un augment del nombre d'agents dels Mossos d'Esquadra destinats a trànsit. Tot plegat, per fer front al fort increment de la sinistralitat que han viscut les carreteres catalanes al llarg del que portem d'any.

Castillo s'ha mostrat alarmat i ha demanat al govern de la Generalitat que «posi fil a l'agulla i asseguri una inversió pressupostària i accions concretes urgents per revertir aquesta alta sinistralitat que s'està produint. Estem parlant de la vida de la gent, literalment. No parlem, lamentablement, d'un repunt puntual sinó d'una tendència que s'està consolidant i que deixa un reguitzell amarg de dolor i patiment a les carreteres del país. Des del grup socialista seguirem amatents a aquesta qüestió i exigirem al govern que nodreixi amb més efectius als agents dels mossos destinats a trànsit».

Tarragona pateix un increment del 130% d'accidents mortals

Concretament, durant el primer semestre d'aquest any, hi ha hagut un increment del 130% de mortalitat a les carreteres del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, en comparació al primer semestre de l'any passat. En el global de Catalunya, l'increment ha estat del 45%.

Castillo considera la dada «esfereïdora» i ha demanat al Govern de la Generalitat que, molt especialment, s'incrementin els agents a la província de Tarragona.

Una reivindicació que ve de lluny

El diputat ha recordat també que els sindicats policials fa temps que denuncien la manca d'efectius destinats a trànsit i que hi veuen una relació directa en l'augment de la sinistralitat. Segons afirma, aquests sindicats parlen d'estar treballant amb la meitat dels agents que hi havia destinats a trànsit l'any que el cos de Mossos d'Esquadra va assumir les competències de trànsit. De fet, des del 2014 que no es convoquen places per a Mossos d'Esquadra destinats a trànsit.

Carles Castillo al Parlament de Catalunya | Adrià Costa

 

"ATENCIÓ: Col·loquen els senyals per desviar els camions de l'N-340 i l'N-240" "ATENCIÓ: L'augment de la pensió de viudetat beneficia unes 5.000 persones a Tarragona"