solric

El restaurant Sol-Ric, eix central del Nomad Festival de Riudecols al mes d'agost

L'activitat combinarà música, espectacles i gastronomia al mas de 'L'Avellana' els vespres i nits del 8 al 17 d'agost

El Mas d'en Cabré —conegut, però, com L'Avellana— de Riudecolsacollirà entre els dies 8 i 17 d'agost una edició molt especial del Nomad Festival, una espècie de fira transversal a cavall entre el lleure, concerts de música, espectacles, màgia i tallers infantils, la gastronomia o l'enologia amb accent tarragoní. «Una fira, un festival, on tothom trobarà el seu lloc a través d'un ventall d'opcions amplíssim», ha explicat David Nicolás, un dels responsables de l'organització del Nomad.

La iniciativa, que va començar a rodar l'any 2016 i ja s'ha estès per moltes localitats de la geografia catalana, acostuma a adoptar la forma d'un festival de tres dies. En el cas de Riudecols, l'aposta adopta una dimensió desconeguda: un festival de 10 dies amb la gastronomia, la música i les activitats infantils com a grans puntals. Si bé encara no s'atreveixen a pronosticar quants curiosos poden arribar a atreure en aquesta mostra pionera al territori, no amaguen que són optimistes.

El restaurant Sol-Ric i un seguit de 'food-trucks', principals centres gastronòmics del Nomad Festival

solric
El Nomad Festival de Riudecols s'ha presentat aquest dijous al restaurant tarragoní Sol-Ric | Toni Cabanillas

Un mercat d'artesans i emprenedors de proximitat, una oferta gastronòmica encapçalada per la cuina tradicional i de proximitat del restaurant Sol-Ric i per un seguit de 'food-trucks' arreu del mas, tasts de vins —molts d'ells seran DO Tarragona— concerts en directe cada tarda i cada nit, tallers per a la canalla, màgia, espectacles, ioga, jocs... «Presentem un festival familiar molt ampli i transversal on tothom és benvingut», ha afegit Nicolás.

El Nomad Festival tindrà un horari de 18.00 a 01.00 hores, i l'entrada costarà 6 euros per persona —els veïns de Riudecols tindran accés gratuït—. El preu, explica Nicolás, és simbòlic i inclou una consumició i l'accés lliure a totes les activitats i serveis disponibles a L'Avellana durant aquestes hores. També s'habilitarà la possibilitat d'obtenir passis de tres dies per 12 euros, i les entrades es podran comprar o bé per Internet o bé a través de les guixetes de l'entrada.

Beatriz Mayordomo, alcaldessa de Riudecols: «Hem de potenciar el turisme rural del nostre territori»

solric
La música i la gastronomia són els grans puntals del festival que arribarà al mas de 'L'Avellana' | Cedida

L'alcaldessa de Riudecols, Beatriz Mayordomo, ha presentat la iniciativa innovadora com una eina «molt positiva per situar el nostre municipi en el mapa». Ha anunciat que «col·laborarem en tot el possible» i ha animat a què esdeveniments com el Nomad Festival ajudin a «potenciar el turisme rural i d'interior del nostre territori». «La nostra idea és que la cita de l'agost sigui la primera de molts anys a L'Avellana de Riudecols!», ha avançat David Nicolás.

La propietària del mas, Katinka Rodríguez-Solano, ha destacat la tranquil·litat i la màgia de l'espai, el qual ha titllat «d'un paradís pràcticament perdut» i desconegut per a molts tarragonins. «L'interior té un valor preciós en sintonia amb la natura i el medi ambient», ha reivindicat. Tot i que L'Avellana és habitualment un mas destinat a acollir esdeveniments com casaments d'arreu del món, del 8 al 17 d'agost farà un salt endavant de la mà d'un Nomad Festival gastronòmic, musical, de lleure i infantil que arriba amb força com una de les propostes més curioses del calendari a la zona.