Sabaté compleix 100 dies a la subdelegació «traslladant el diàleg» del nou govern espanyol

El subdelegat del govern espanyol ha visitat les obres de l'A-27, entre Valls i Montblanc
Joan Sabaté és, des d'aquest passat juliol, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona. | ACN

 

El subdelegat del govern espanyol a les comarques de Tarragona, Joan Sabaté, ha fet balanç aquest divendres, 5 d'octubre, en acomplir-se 100 dies des que va arribar al càrrec. Sabaté ha destacat que en aquest període, s'ha reunit amb dos dels tres delegats del Govern al territori —el del Camp de Tarragona i el de les Terres de l'Ebre— per tal de «traslladar el diàleg que el Govern del president Sánchez impulsa a Catalunya per afavorir el clima polític».

Cent dies de Sabaté «traslladant el clima de diàleg» de Sánchez

Per a Sabaté, la prioritat aquestes primeres setmanes ha estat «donar visibilitat al Govern d’Espanya a la demarcació, i posar el govern a disposició de les institucions econòmiques, socials i polítiques per tal d’oferir col·laboració màxima de l’Estat en els seus projectes a aquesta àrea». 

En aquesta línia, Joan Sabaté ja s'ha reunit amb els Ajuntaments més importants i amb rellevància a les comarques de Tarragona, com ara les capitals de comarca, els agents socioeconòmics, les cambres de comerç de Tarragona, Reus i Tortosa, el Port de Tarragona, l’Aeroport de Reus i la Diputació, Universitat Rovira i Virgili.

L'A-27, una de les prioritats per al subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté

Segons expliquen des de la mateixa subdelegació del govern espanyol, la prioritat d'aquests ens es basa en les infraestructures que més impacten econòmicament en el territori: l'AP-7, l'AP-2, les carreteres nacionals, el tercer fil, el Corredor Mediterrani... i l'A-27, que el mateix Sabaté ha visitat aquest divendres.

El subdelegat del govern espanyol ha estat al tram d'obres d'aquesta via entre Valls i Montblanc. Sabaté s’ha reunit amb la direcció d’obra del Ministeri de Foment que l’ha informat del «bon desenvolupament» dels treballs que es porten a terme en aquest punt i que són un gran reclam del territori.

En el seu balanç dels primers 100 dies al càrrec, Sabaté ha explicat que s'han pres acords com prorrogar les obres del tercer fil a finals d'agost «per minimitzar l'impacte als càmpings de Tarragona», i ha destacat l'assoliment de les bonificacions per als camions a l'AP-7 i l'AP-2 que han permès alliberar diversos trams de l'N-340 i l'N-240 del pas de vehicles pesants.

"ALERTA: Fan públics tots els sous dels alcaldes i regidors de Tarragona" "Un projecte de la URV, pioner en l’ús de dades de geolocalització mòbil per optimitzar el transport públic"