El subdelegat del govern espanyol titlla de «feixisme» la pintada d'un llaç groc al davant de casa seva

L'exalcalde socialista de Tortosa, Joan Sabaté, va penjar la fotografia de la pintada a Twitter i va denunciar que «el feixisme m'ha marcat la casa»

El Subdelegat del Govern espanyol a la província de Tarragona, Joan Sabaté Borràs, ha qualificat de «feixisme» la pintada d'un llaç groc al davant de casa seva, a Tortosa. El socialista ha denunciat els fets a través d'una piulada de Twitter, que ha rebut el suport de membres del partit socialista i ha estat criticada pel moviment independentista. «El feixisme m'ha marcat la casa, com solen fer d'amagat», va denunciar Sabaté ahir al vespre. L'actual Subdelegat del Govern va ser, entre 1999 i 2007, alcalde de Tortosa, a més de senador o diputat al Parlament. A més, és llicenciat en Geografia i Història.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Joan Sabaté assegura que «el feixisme m'ha marcat la casa»

El Subdelegat del Govern a la demarcació va assegurar en la seva piulada que «el feixisme m'ha marcat la casa, com solen fer d'amagat». El socialista completava la seva denúncia a les xarxes manifestant que  «em deuen voler dir, que saben on visc, que vagi en compte, però els que vàrem passar per les comissaries franquistes no ens arruguem». Per últim, etzibava: «Vam lluitar, sofrir i guanyar la democràcia constitucional». 

L'independentisme critica a Sabaté les manifestacions amb grups feixistes

La piulada del Subdelegat del Govern, Joan Sabaté,  ha aixecat polseguera entre els partidaris de l'independentisme. Desenes d'usuaris de Twitter han recordat a Sabaté que «els socialistes us vau manifestar amb feixistes com Societat Civil Catalana, Vox, PxC, Democracia Nacional, España 2000...». De fet, l'exregidor de l'Ajuntament de Tarragona per CiU, Pere Grau Valls, es mostrava contundent i expressava: «No et feia tan ruc Subdelegat, o tan provocador». 

Companys de partit del Subdelegat, en canvi, li donaven tot el suport. L'alcalde de Sant Adrià de Besos, Joan Callau, expressava el següent: «Aquestes accions només tenen un nom: totalitarisme».