Mercadona i Carrefour, els supermercats més barats de Tarragona

Els súpers més cars de la ciutat de Tarragona són l'Spar i el supermercat del Corte Inglés
Mercadona, el supermercat més econòmic del Camp de Tarragona | Cedida

 

 

Un any més, l'Organització de Consumidors i Usuaris, OCU, ha realitzat un estudi per comparar el preu d'una cistella de la compra de productes seleccionats específicament entre els diferents supermercats del territori Estatal, de tal manera que tothom que accedeixi a la seva plataforma pot cercar no només el supermercat més econòmic, sinó comprovar quin sobrecost pot suposar al llarg de l'any escollir altres opcions.

 

En l'estudi l'OCU ha analitzat fins a 173.305 preus de 1.176 supermercats, hipermercats i botigues de diferents ciutats de l'Estat. Inclou productes envasats de marca, aliments frescos i la que han anomenat la 'cistella OCU'. Composta per 242 productes de diverses categories que inclouen frescos (carn, peix, fruita i verdures), envasats, higiene i drogueria; tant de marques líders com de marques blanques.

 

 

Mercadona i Carrefour els súper més barats a tot Tarragona

En totes les poblacions de Tarragona i el Camp, els supermercats Mercadona i Carrefour es reparteixen el lideratge de ser els més barats del municipi. D'aquesta manera, a Tarragona ciutat, el Mercadona del carrer Sèneca, al barri de Sant Pere i Sant Pau, és el més econòmic no només de la capital, sinó de tota la demarcació tarragonina, que amb els 242 productes de la 'cistella OCU' tindria un cost mensual de 392,42 euros mensuals.

 

A Tarragona ciutat, el segon súper més econòmic seria el Carrefour de Les Gavarres, amb un cost mensual OCU de 400,36 euros. Seguidament hi hauria la resta de supermercats Mercadona i Carrefour de la ciutat, i no gaire lluny d'aquests trobaríem els supermercats Consum, amb un cost de 403,73 euros mensuals.

 

El Mercadona del Mercat Central, una mica més car

Destaca el fet de l'excepcionalitat del Mercadona de la plaça Corsini, al Mercat Central de la ciutat, que té un preu superior a la resta dels centres de la ciutat (408,62 euros). I a tall comparatiu els supermercats Bonpreu tindrien un cost de 431,13 euros al mes, que a finals d'any suposaria un sobrecost de 464,52 euros respecte al Mercadona de Sant Pere i Sant Pau.

 

L'Spar del carrer Jaume I i el Corte Inglés, els més cars de Tarragona

Pel que fa als supermercats més cars de Tarragona i també de tota la demarcació, tenim l'Spar de Jaume I i el supermercat d'El Corte Inglés que suposarien uns sobrecostos de més de 800 euros a finals d'any.

 

El supermercat del Corte Inglés, dels més cars de Tarragona. | TarragonaDiari.cat

 

 

El súper més barat Reus, el Carrefour

A la capital del Baix Camp, els productes de l'hipermercat Carrefour de l'Avinguda Marià Fortuny són, segons la 'cistella OCU', els més econòmics de la població, amb un cost dels 242 productes seleccionats de 400,36 euros mensuals. Gairebé sense diferència trobaríem els Mercadona de tot el municipi, seguit, igual que a Tarragona, dels supermercats Consum

 

En canvi, els supermercats més cars de la capital del Baix Camp són el Suma de l'avinguda de Pere el Ceremoniós i l'Spar de l'avinguda de Castellvell. 

 

A Valls, Montblanc i la Costa Daurada, Mercadona lidera el rànquing

A Valls, el Mercadona del carrer de Vallvera lidera el rànquing amb comoditat, a causa de l'evident manca de competència i a què la versió reduïda de Carrefour, Carrefour Market, té en totes les poblacions un cost d'uns 16 euros més de mitjana respecte als centres comercials Carrefour. Per contra, els supermercats més cars són els Spar situats a la plaça del Portal Nou i el del carrer Germans San Gabriel.

 

De la mateixa manera, a la capital de la Conca de Barberà, Montblanc, Mercadona és el supermercat més econòmic. El seguiria Caprabo, però que a finals d'any podria tindre un sobrecost de més de 200 euros. El més car, doncs és el Dia ubicat a l'avinguda de Jaume Lechau. 

 

Als municipis de platja de la Costa Daurada, Torredembarra, Altafulla, Salou, Cambrils i també Vila-seca, la història es repeteix. Mercadona lidera el rànquing a manca d'un supermercat Carrefour a la població i els supermercats Spar són els més cars en totes les poblacions.

 

Al Baix Penedès, també guanya Mercadona

Pel que fa al Baix Penedès, al Vendrell el supermercat més barat continua sent el Mercadona del carrer de l'Estiu, i el més car és l'Spar del carrer de Sant Xavier. A Calafell, el més barat també és el Mercadona, situat al Mercat Municipal, però el més car, en aquest cas, és el Condis ubicat al carrer de Jesús. A l'Arboç, el supermercat més econòmic és el Dia de l'avinguda de la Generalitat, mentre que el més car és l'Spar del carrer del Rei Pere I. 

 

Imatge del supermercat Carrefour de Reus | Miguel Cabrerizo