Calamarsa caiguda aquest dissabte a la tarda a la Selva del Camp.

Tempestes sorpresa aquesta tarda en plena calorada a les comarques de Tarragona

Els xàfecs viatjaven a gran velocitat deixant poca quantitat de precipitació però algunes calamarsades i pedregades. Molts banyistes han hagut de sortir corrents de la platja

La calorada ha arribat al seu punt àlgid aquest dissabte amb molta cor i xafogor, però la tarda ha estat farcida de sorpreses en forma de pluja. I és que, fruit de la mateixa calor, a mitja tarda han arribat xàfecs i tempestes per les Terres de l'Ebre que ràpidament s'han estès per més punts de les comarques de Tarragona i Lleida, arribant inclús a més zones de Catalunya. Les tempestes han estat especialment intenses a punts de la Costa Daurada, on hi ha hagut algunes calamarsades i pedregades, però les tamborinades han durat poca estona i han deixat poca quantitat de precipitació.

En alguns casos, com ara a Salou i a Cambrils, els banyistes han hagut de sortir corrents de la platja amb l'arribada de la tempesta sobtada. Tot i així, les quantitats han estat poc importants i han caigut entre 1 i 4 litres en els millors dels casos, però amb llamps i trons i un fort rebombori. Aquestes són algunes de les imatges que ens deixen les tempestes d'aquesta tarda.

Tempestes de calor que encara poden seguir caient

La previsió per avui ja indicava que podien arribar xàfecs a les comarques de Tarragona al llarg de la tarda i vespre a causa de la mateixa calor tòrrida que feia créixer les nuvolades, però no és preveien amb aquesta intensitat. Fins aquesta nit, no es descarten alguns ruixats més, a l'espera que diumenge es puguin repetir alguns d'ells a la tarda, sobretot a la zona de l'Ebre. Amb tot plegat, la calor i la xafogor seran molt intenses amb una propera nit tropical de molt mal dormir.

Imatge del radar meteorològic, amb els xàfecs a sobre de les comarques de Tarragona.
Imatge del radar meteorològic, amb els xàfecs a sobre de les comarques de Tarragona. | MeteoCat

 


Comentaris