El tram ferroviari entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca tindrà ample internacional

Adif adjudica un nou contracte per a la implantació de l’ample internacional ferroviari amb tercer carril
Adif adjudica un nou contracte per a la implantació de l’ample internacional ferroviari amb tercer carril | TarragonaDigital

 

El Consell d'Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat un nou contracte per a la implantació de l’ample internacional al corredor mediterrani amb un tercer carril. La inversió puja als 13,8 milions d’euros i inclou el subministrament i el transport dels rails que s’instal·laran als trams Castellbisbal-Martorell i Sant Vicenç de Calders-Vila-seca. El contracte contempla el lliurament de 14.200 tones de carrils.
 
 
D’aquest volum, 14.000 tones corresponen a barres de 90 metres i 200 tones a barres de 18 metres. El contracte també preveu el transport fins a la planta de soldadura per configurar trams de carril de 270 metres i, posteriorment, fins als trams on es farà el muntatge de la via.
 
 
El tram entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca tindrà l’ample internacional ferroviari amb tercer carril | Google Maps

 

La instal·lació del tercer carril o tercer fil entre Vila-seca i Castellbisbal permetrà la circulació de trens de mercaderies en ample mixt –ibèric o internacional. El tram més endarrerit és el Castellbisbal-Martorell i l’adjudicació d’aquests treballs era indispensable per poder desencallar la connexió de la línia existent cap al nord amb el tercer carril que s’està instal·lant a la banda sud, entre Martorell, Sant Vicenç de Calders i Vila-seca.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El tram Tarragona-Barcelona del corredor Mediterrani, al 2021

En la taula rodona que es va organitzar el passat 14 de desembre a Tarragona per parlar del corredor del Mediterrani, alguns van ser els atrevits per parlar que estigui actiu l'any 2021. Vicente Palomo, enginyer, va definir que el corredor és «imprescindible, necessari però no suficient». Ell mateix va avançar que estaven molt concentrats en realitzar el tram Tarragona-Barcelona, els quals anomenen com «la porta d'Europa». D'altra banda, Torà, de Basf, es mostrava optimista assegurant que l'ample europeu «el tindrem l'any 2021». Palomo, només explicava que treballaven per aquest fet.