GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tres alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Reus s’emporten els Premis Habitàcola

Amb el projecte ‘20 Graus’, han guanyat aquest certamen dirigit a estudiants d’arquitectura i disseny d’Espanya i Portugal
Alumnat a l'entrega dels Premis Habitàcola | Cedida

 

Tamara Martínez, Oscar Rodríguez i Mari Ferré. Aquests són els tres alumnes dels estudis d’Interiorisme, d’Infografia 3D i d’Arquitectura Efímera de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Reus, que han guanyat la darrera edició dels Premis Habitàcola d’interiorisme i arquitectura.

 

Organitzats per ARQUIN-FAD, l’Associació Interdisciplinària de Disseny de l’Espai, els premis reconeixen els millors projectes d’arquitectura, interiorisme, ciutat i paisatge i intervencions efímeres. Uns premis dirigits a estudiants d’arreu d’Espanya i Portugal.

 

Des de l’any 1987 el certamen té com a objectiu promoure la reflexió sobre els nous marcs teòrics en els àmbits del disseny i l’arquitectura. Tanmateix, també pretén debatre, conjuntament amb altres centres educatius, solucions i punts de vista innovadors en relació amb els diferents temes d’interès social proposats a cada convocatòria.

 

Reflexió sobre mobiliari d’ús públic i comú

Enguany, la temàtica de la 31a edició dels Premis Habitàcola ha estat la Parada Ambulant per impulsar una reflexió sobre mobiliari d’ús públic i comú. Els i les estudiants han hagut de dissenyar una estructura per la compravenda al carrer, tot tenint en compte les particularitats i necessitats d’un espai d’aquestes característiques.

 

’20 Graus’ és el projecte guanyador. Desenvolupat pels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, l’obra tracta el disseny d’una parada de venda ambulant amb una estructura metàl·lica situada a la Plaça Llibertat de Reus.

 

Aquesta, s’exhibirà fins el proper mes de setembre al Disseny Hub Barcelona. Alhora, els guanyadors rebran l’encàrrec del projecte i realització d’una intervenció efímera a l’espai aparador de les instal·lacions de MINIM, situat a la Via Augusta de Barcelona. D’altra banda, cal destacar que el projecte d’un altre grup d’alumnes del mateix centre ha estat un dels finalistes en aquest certamen.

 

Projectes, l'assignatura base del Cicle d'Arquitectura Efímera

Un dels cicles impartits més destacats és el d’Arquitectura EfímeraEl coordinador del Cicle i, a més, professor, Nacho Álvarez ens va parlar sobre una de les seves assignatures troncals: Projectes. El Cicle capacita a tots els seus alumnes a desenvolupar i dirigir projectes d'arquitectura efímera, incloent-hi la investigació de formes, materials i processos, així com de la projecció futura del projecte. 

 

«L'assignatura Projectes tracta sobre diverses vessants del disseny, dins de l'interiorisme, que tenen un període de vida limitat» deia el Nacho Álvarez. Aquest caràcter efímer s'acostuma a associar amb un baix cost o, fins i tot, baixa qualitat. «Això és un complet error, s'han arribat a muntar estands efímers de fins a cinc milions d'euros», continuava dient.