GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els pagesos es manifestaran dijous vinent per exigir ajuts al govern espanyol

Unió de Pagesos ha convocat una nova concentració a la plaça Imperial Tarraco, davant la Subdelegació del Govern
Els pagesos de l'avellana de Tarragona tornaran a treure els tractors al carrer per reclamar a l'Estat ajudes al sector | TarragonaDigital

 

El sindicat Unió de Pagesos tornarà a sortir al carrer la setmana que ve per reivindicar la mala salut de l'economia del sector. El col·lectiu ha anunciat que es tornarà a manifestar dijous vinent, 14 de març, davant la seu de la Subdelegació del Govern a Tarragona, a la plaça Imperial Tarraco. Han avançat que la concentració serà una nova tractorada, com ja han fet en diverses ocasions a mode de protesta.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els pagesos reclamen ajuts econòmics al seu sector per part del govern espanyol, sota la bandera d'una aplicació justa de la Política Agrària Comuna (PAC) a l'Estat. Demanaran mesures per garantir «un repartiment just i equitatiu» que permet posar al mateix nivell les rendes dels pagesos amb les d'altres sectors laborals, han avançat.

 

El sindicat Unió de Pagesos se suma a una concentració general arreu de l'Estat

 

La convocatòria a Tarragona va en la línia d'una gran protesta arreu de l'Estat, a la qual Unió de Pagesos s'ha volgut sumar. El sindicat demana canvis en la legislació per blindar la seva economia, i denuncien trobar-se en una situació d'extrema precarietat. Les reclamacions són a tall legislatiu, econòmic i polític.

 

Donar la qualificació d'agricultor actiu a aquell que rep menys del 25% dels ingressos totals de l'activitat agrària, una franquícia de 1.250 euros anuals per no excloure els sectors socials del món rural o la reducció al 10% de l'IVA derivat dels serveis de producció agrícola. Aquestes són algunes de les reclamacions concretes que Unió de Pagesos vol fer arribar al govern espanyol per tal de protegir el sector primari i les activitats econòmiques que depenen de l'agricultura al territori. Divendres vinent, una nova tractorada tornarà a recordar que els pagesos segueixen en peu de guerra.

 

També et pot interessar