GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Unió de Pagesos reclama una nova assegurança que cobreixi millor els danys al sector de l’avellana

Representants del Ministeri d’Agricultura i d’ENESA es comprometen a estudiar la proposta del sindicat agrari
Unió de Pagesos reclama una nova assegurança que cobreixi millor els danys al sector de l’avellana | TarragonaDigital.com

 

Unió de Pagesos ha plantejat aquest dilluns,11 de març, a representants de l’Entitat Nacional d’Assegurances Agràries (ENESA), pertanyent al Ministeri d’Agricultura, una proposta d'assegurança experimental de rendiments per al conreu de l'avellaner. L’organització argumenta que la línia vigent no cobreix els danys que més pateix el cultiu, com les ventades de la primavera, la pèrdua de collita o el podrit com a conseqüència directa de les pluges, i això la fa poc atractiva. Segons el sindicat agrari, la nova assegurança permetria al sector ampliar les garanties i adversitats, i donaria al productor una garantia d’ingrés mínim necessària per a treballar i planificar el futur de l’explotació.

 

Els representants del Ministeri i d’ENESA —que actua com a òrgan de coordinació i enllaç per al desenvolupament d’assegurances agràries— s’han compromès a estudiar la proposta, segons informa Unió de Pagesos en un comunicat. 

 

El sindicat assenyala que el Departament d’Agricultura haurà de convocar ara una reunió del Grup de Treball de Fruita Seca per treballar la proposta i defensar-la conjuntament davant ENESA i Agroseguro.

 

Unió de Pagesos es manifestarà aquest dijous

Unió de Pagesos ha convocat una tractorada aquest dijous, 14 de març, per reivindicar la mala salut del sector agrari. D'aquesta manera, l'agrupació es manifestarà davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, a la plaça Imperial Tàrraco. El sindicat reclama canvis en la legislació per blindar la seva economia, a més de denunciar la seva situació d'«extrema precarietat». 

 

El mes passat, concretament el 19 de febrer, els pagesos ja es van manifestar amb una tractorada que va sortir des del Morell fins a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Van reclamar, un cop més, que s'implementin ajuts al sector de l'avellana, ja que enguany s'ha registrat una de les pitjors collites dels darrers anys.