Versionen el ‘Bona Nit’ d'Els Pets com a nadala pels presos polítics

 

‘Joan BonaNit’ ha convertit la mítica cançó ‘Bona Nit’ d'Els Pets en una nadala dedicada als polítics empresonats. El jove, que cada nit desitja «Bona nit» als polítics empresonats, és l’impulsor de la reconversió de la peça, que ha penjat al seu perfil de Youtube. Està adaptada per Ariadna P., i compta amb la veu de Sílvia Montells i Joan Antonell, a la guitarra. La idea és cantar-la als líders empresonats a Lledoners el pròxim dia de Nadal, a les 8 del vespre, abans del tradicional Bona Nit que dedica cada vespre als presos.

 

Sílvia Montells en el moment de la gravació de la cançó. | ACN

 

Nadala als presos polítics

«Els murs no ens separen», diu la cançó, que fa una crida als polítics a no rendir-se perquè «la llibertat és a tocar». «La gent està tossudament alçada, no defalliu», insisteix, tot assenyalant que «ens en sortirem, el poble mai falla». I clou dedicant-los una «molt bona nit». La cançó està penjada a Youtube per tal que els assistents se la puguin aprendre i cantar aquella nit. En el muntatge es pot veure a Montells i Antonell durant la gravació i al mateix ‘Joan BonaNit’ a l’estudi L’Indi Músic.

 

Joan Antonell durant la gravació de la cançó.   | ACN

 

Nou disc d'Els Pets, 'Som'

Després de cinc anys, el passat 19 d'octubre, va sortir a la venda el nou disc del grup musical Els Pets, que porta per títol 'Som'. Amb aquest nom, el grup de Constantí pretén reivindicar la «col·lectivitat en un món individual», però que no obvia el context polític del país. La nova gira d'Els Pets va començar amb una preestrena a la Sala Mirona de Salt, el 14 de desembre, i amb l'estrena oficial al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el passat 16 de desembre, amb les entrades exhaurides. A Reus passarà pel Teatre Fortuny amb un concert el 8 de març del 2019 i com les entrades estaven a punt d'exhaurir-se, es va programar una nova actuació pel pròxim dissabte, 9 de març un dia després del primer concert a la capital del Baix Camp.

 

'Joan BonaNit' durant la gravació de la cançó el 21 de desembre de 2018 | ACN