GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les Muntanyes de Prades acullen la 9a edició de l’Almogàver

La prova forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència 2019 i se celebrarà el pròxim dia 30 de març
El paisatge és un dels punts forts del repte | FEEC

 

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades organitza per novè any consecutiu l’Almogàver Muntanyes de Prades. La prova, que no és competitiva, recorre una distància de 55,5 km i 4120 m de desnivell acumulat i es troba dins del Circuit Català de Caminades de Resistència 2019, organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

 

Un repte que emula l'esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers

 

Enguany l’Almogàver Muntanyes de Prades  es durà a terme el pròxim dissabte 30 de març a partir de les 07.00 h i fins a les 22.00 h i els participants podran acreditar-se a partir de les 06.00 h. Tant la sortida com l’arribada es faran des de Vilaplana, en un trajecte que s’enfila des del primer moment cap al Massís de les Muntanyes de Prades amb la pretensió que les persones que el facin, puguin tenir una idea global de la diversitat del seu paisatge i de la morfologia dels seus camins i dels seus pobles.

 

Les condicions de la prova, que ha de tenir una distància i una duració determinada, fan que no es pugui arribar a tots els municipis del massís. Tanmateix, l’Almogàver recorre els principals termes municipals de l’altiplà, de les muntanyes i de les seves tres valls (Siurana, Glorieta i Brugent). Des de l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades s’entén aquesta marxa com una oportunitat per donar a conèixer el territori al sector dels caminants i excursionistes, que és un públic amant de la natura i respectuós amb la cura de l’entorn ambiental.

Siurana va ser reconegut «Poble amb Encant» | turisme siurana

 

La bellesa del paisatge és un dels principals atractius de la prova

 

En les darreres vuit edicions, l’Almogàver Muntanyes de Prades ha tingut una bona acollida per part dels seus participants, que valoren com a punts forts la bellesa dels paratges de la zona, la qualitat tècnica del recorregut i l’atenció per part de l’organització. L’edició de 2019 compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Vilaplana, Albiol, Mont-ral, Prades, La Febró i Capafonts i amb diverses entitats del territori.

 

Les inscripcions a l’Almogàver 2019 es poden fer a través de la web de l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades o bé a través de la web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i tenen un preu de 30 € (Federats) i 35 € (No Federats) fins al 28 de març.