Més de 500 abonats es queden sense llum a l'Espluga de Francolí durant 7 hores

Endesa va aconseguir reparar l'avaria als voltants de les 3 de la matinada
Més de 500 abonats es van quedar sense llum a l'Espluga de Francolí per Sant Esteve | cedida

El dia de Sant Esteve no va acabar de la millor manera a l'Espluga de Francolí. Una avaria va deixar sense llum uns 500 abonats del municipi de la Conca de Barberà a les vuit del vespre d'aquest 26 de desembre de 2019. Si bé els veïns tenen llum provisional gràcies a generadors, segons ha informat l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí a TarragonaDigital, les tasques de reparació de l'avaria s'han allargat durant tota la nit i, a primera hora de la tarda d'aquest divendres encara no estava resolta.

Set hores sense llum per Sant Esteve

L'alerta va saltar quan passaven sis minuts d'un quart de nou del vespre del dia de Sant Esteve. L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí va comunicar la incidència que hi havia al municipi i que afectava a més de 500 abonats. 

L'avaria, segons Endesa, va afectar un cable d'una línia subterrània que hi ha entre transformadors a la localitat de la Conca de Barberà i afectava una part del terme municipal i, consegüentment, aquesta quantitat d'abonats.

En un primer moment, l'Ajuntament informava que s'estaven coordinant amb l'empresa subministradora per restablir el servei amb grups electrògens, però segons ha explicat Endesa a aquest mitjà, es van realitzar tasques de reparació de la línia de subministrament per anar més de pressa i no perdre temps amb el transport dels grups.

Als voltants de les tres de la matinada d'aquest divendres i després de 7 hores sense electricitat, els més de 500 abonats de l'Espluga de Francolí van poder recuperar l'electricitat gràcies a grups electrògens que es van instal·lar per poder tenir llum de manera provisional.

"🗓Ja hi ha data per escollir la Princesa i el Sant Jordi de la Setmana Medieval!" "🎉Ple absolut al Gran Concert de la Riumuntada de l'Espluga de Francolí"