Èxit de participació al Danseu Festival de les Piles

Més d'un miler de persones han passat pel festival de dansa al carrer de les Piles de Gaià
L'organització s'ha mostrat molt satisfeta amb el nombre d'assistents i el funcionament general del festival | B.H.

 

La 6a edició del Danseu Festival de les Piles arriba a la seva fi. Han sigut tres dies de dansa, música i teatre, un cap de setmana ple d'experiències i emocions corporals, tot i que a les Piles ja hi estan acostumats. Enguany, el Danseu ha sigut més internacional que mai, els grups participants provenen de 8 països diferents i s'han representat tres estrenes nacionals. En total, s’han superat les xifres d’espectadors de l’any passat, i es calcula que més d’un miler de persones han passat per les Piles al llarg del cap de setmana.

6a edició del Danseu Festival

Com ja hem dit, ja fa sis anys que el projecte del Danseu Festival va iniciar-se a les piles. Era l'any 2013 quan va passar això, i el que llavors semblava una aposta molt arriscada avui és una realitat. El Pau Estrem, director del festival, ha assegurat que «estem molt contents, molt satisfets de la crescuda de públic», segons Estrem «el secret de les Piles és l'espai» i ha volgut remarcar, com cada any, la importància de la participació activa per part de la ciutadania.El festival, que va començar exclusivament com un aparador de dansa contemporània, ja va incorporar el flamenc a l'edició de 2017, i per a aquesta nova edició s'ha atrevit amb el teatre. L'expansió del Danseu, però, gira al voltant d'un mateix eix: l'expressió corporal, i és per això que, tot i els canvis, el festival de dansa al carrer no ha perdut pas el seu toc especial, al contrari.

 

Enguany, el Danseu ha ofert propostes de 8 països diferents amb temes i estils molt variats | B.H.

 

Gràcies a l'experiència i el costum, no només el festival s'ha desenvolupat, també el públic ha participat d'aquest creixement interior. Amb els anys, apunta Estrem, el públic ha evolucionat, no hi ha cap objectiu a assolir, es tracta d'un creixement de cadascú que permet que ara la mentalitat dels assistents estigui oberta, potser, a alguns espectacles que fa sis anys no haguessin encaixat del tot bé. Magí Balcells Gasol, alcalde del municipi, ha destacat la importància dels joves del poble en l'organització del poble, «nosaltres som un poble petit, i el Danseu ens situa al món», ha afegit l'alcalde.

 

Després d’una edició exitosa i participativa, des de la organització del festival s’han anunciat les dates pel festival de l’any que ve que se celebrarà els dies 9, 10 i 11 d’agost.