L’Acampada Jove de Montblanc, èxit assegurat més enllà dels concerts

L’esdeveniment musical fa que els allotjaments de la zona estiguin plens i que supermercats i bars multipliquin les vendes
 
Joves arribant a Montblanc en la darrera edició de l'Acampada. | Joan

 

Comença un dels festivals musicals juvenils de referència a Catalunya, l’Acampada Jove de Montblanc. El municipi ja està rebent milers de nois i noies que durant tres dies estaran presents a la zona dels concerts, però també pels carrers del poble. Per l’Ajuntament és una cita ineludible que esperen acollir molts anys més i també suposa una oportunitat pels comerciants que veuen augmentades les seves vendes aquests dies, sobretot els supermercats, bars i restaurants.

En els dies previs l’activitat no ha parat per enllestir tots els detalls. «Es cuida molt el medi ambient posant més contenidors, reforcem la neteja i la piscina amb més socorristes», diu el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó. Segons explica, aquests dies Montblanc «es gira del revés», per acollir l’Acampada Jove. Des del consistori estan molt contents d’acollir els concerts des de fa 10 anys, «els joves que venen són molt responsables i respecten molt el poble, és un festival que esperem que no marxi mai de Montblanc».

L’èxit d’assistència està més que assegurat, els anys anteriors ho avalen, però també l’ocupació hotelera per aquest cap de setmana, que a Montblanc està a vessar i també a municipis del voltant com a l’alberg de l’Espluga de Francolí. Això posa de manifest que no tots els joves dormen a la zona de concerts, sinó que hi ha un públic, potser amb una edat una mica més elevada que prefereix dormir en algun dels allotjaments que ofereix la zona, ja que venen per concerts puntuals.

Aquest esdeveniment serveix d’alguna manera per fidelitzar futurs visitants al municipi que, ara vénen atrets per l’Acampada Jove, però que «s’enamoren de Montblanc i en un futur tornen de vacances amb la família quan ja són més grans i recorden l’Acampada», diu el regidor.

Els comerços d’alimentació augmenten les provisions durant l’Acampada Jove

Amb l’experiència d’anys anteriors a l'esquena, els comerços de Montblanc, sobretot els del sector de l’alimentació i begudes, com són supermercats, bars i restaurants, augmenten les provisions per aquests dies, ja que saben que el volum de clients pujarà considerablement, amb la celebració de l’Acampada Jove. Els repartidors «van de bòlit», assegura la presidenta de la Unió de Botiguers de Montblanc, Montse Guinovart, que explica que hi ha botigues que poden augmentar les vendes fins a cinc vegades més en una celebració com aquesta.

Els joves que assisteixen als concerts, també passegen pels carrers del municipi, sobretot en el camí que va cap a la piscina. «Els comerços d’aquest tram són els que surten més beneficiats», assegura la presidenta, tot i que en general, totes les botigues d’alimentació del poble noten la presència del jovent aquests dies. Els nois i noies busquen sobretot begudes refrescants i el menjar que més consumeixen són pizzes o pastes de forn de pa. «N’hi ha algun que s’ha oblidat la tovallola i aprofita per comprar-la aquí al poble, però generalment es gasten els diners en menjar», diu Guinovart.  

El que tenen clar els botiguers és que han de tenir preparats els endolls, ja que «molts aprofiten i carreguen el mòbil, o vénen a passar la calor com poden perquè estan cansats, també es veuen molts grups de joves que juguen a cartes», afirma la presidenta.

En general, els comerciants estan molt satisfets amb l’Acampada Jove, ja que «és una cosa molt fresca que dóna vida al poble, és gent jove, es veu moviment, suma més que no pas resta», afirma la presidenta dels botiguers. A més, aquest esdeveniment serveix d’efecte ‘crida’, segons els comerciants. «L’Acampada surt per televisió i també el nom de Montblanc, això fa que potser el cap de setmana següent vingui més turisme», diu Montse Guinovart.

Acampada reivindicativa

Per altra banda, aquesta edició de l'Acampada Jove torna carregada de reivindicació i lluita. El festival comptarà amb un espai d'homenatge als presos i exiliats i una trobada amb els seus familiars. Aquests dies també es deixaran veure per Montblanc el president del Parlament, Roger Torrent o la diputada Rut Ribas. L’acte polític central de dissabte comptarà amb la presència del vicepresident del govern i adjunt a la Presidència d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, la portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Marta Vilalta, la diputada del Jovent Republicà al Parlament de Catalunya, Rut Ribas, el portaveu nacional del Jovent Republicà, Pau Morales i l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Concerts d’aquesta Acampada Jove

Pel que fa als concerts programats per aquest any destaquen, entre molts altres, els grups La Raíz o Txarango per dijous, Els Catarres o Smoking Souls per divendres i Roba Estesa o Doctor Prats per dissabte.

"Novetats per aparcar a les farmàcies de Montblanc" "La Generalitat atorga a Montblanc la concessió definitiva de l'emissora de l'FM"