La candidatura d'Agrupament Catalanista de Montblanc, en l'acte de campanya celebrat a Sant Francesc.

Agrupament Catalanista de Montblanc celebra el seu acte central de campanya a Sant Francesc

L'acte va comptar amb el suport de la portaveu nacional d'ERC, Marta Vilalta, i del diputat d'ERC al Congrés, Gerard Gómez

Agrupament Catalanista de Montblanc va celebrar aquest dimecres al vespre el seu míting central de campanya a Sant Francesc.  Prop d’un centenar de persones van omplir la sala, en un acte que va comptar amb el suport de la portaveu nacional d’ERC, Marta Vilalta, i del Diputat d’ERC al Congrés, Gerard Gómez.

L’acte va començar passades les 20.00 hores. El tret de sortida el va donar un vídeo amb declaracions d’Oriol Junqueras des de la presó, que va servir com a introducció per als parlaments de Marta Vilalta. «Els que som joves pensàvem que això de la repressió ja estava superat», va expressar i va demanar el vot per a ERC de cara a les eleccions europees.

Pel que fa a la candidatura d'Agrupament a Montblanc, encapçalada per Josep Andreu, Vilalta va dir que té tres ingredients per triomfar: «és un equip de gent disposada a treballar, és un projecte de futur i té l’ànima dels valors republicans».

A continuació, Francesc Benet, número 2 de la candidatura montblanquina i president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va fer un repàs a les actuacions que s’havien fet els darrers anys en el municipi i va posar de manifest que Montblanc ha de seguir apostant per fer activitats que atreguin públic divers, per tenir una vila «viva i plena de gent».

També va descriure les peculiaritats que té la comarca que té un vessant industrial i un de rural, «però els hem de fer compatibles», va dir. Pel que fa al despoblament que hi ha a la zona, va anunciar que desplegarien polítiques d’habitatge amb un regidor específic per a aquest àmbit.

La piscina coberta, objectiu per a la propera legislatura

«Sabem que ens hem equivocat en el plantejament, però farem la piscina coberta amb tots els seus complements i serà un espai d’esport i salut que funcionarà com a piscina comarcal», va expressar Benet. També va avançar que aquest equipament s’escalfarà amb biomassa.

La portaveu nacional d'ERC, Marta Vilalta, en l'acte de campanya d'Agrupament Catalanista de Montblanc.
La portaveu nacional d'ERC, Marta Vilalta, en l'acte de campanya d'Agrupament Catalanista de Montblanc. | Júlia Giribets

Per la seva banda, el diputat Gerard Gómez, va explicar les seves vivències personals a Montblanc, municipi que visita anualment amb l’Acampada Jove. «Any rere any, he estat testimoni de com ha canviat la vila, s’ha aconseguit posar Montblanc al mapa i s’ha convertit en un referent per a molta gent», va explicar.

Josep Andreu posa l’accent en les noves generacions

L’últim en intervenir en l’acte va ser l’actual alcalde i candidat l’Agrupament, Josep Andreu, que va començar dient que «amb els parlaments que ha fet el Quico (Benet) tinc assegurat un bon relleu».

Andreu va afegir que «tinc energia, força i il·lusió per a liderar la legislatura a l’Ajuntament de Montblanc, però a la política és important entrar i també sortir: vull crear un equip de gent jove, una nova generació que doni continuïtat i projecció cap al futur». En aquest sentit, va recordar la ‘química’ que té amb en Francesc Benet «ell és el seny i jo sóc el que somio».

També va tenir un record pels presos i va aplaudir el posicionament d’ERC envers la votació per fer que Miquel Iceta sigui senador. Tot i això, va afegir que «el Tribunal Constitucional ja s’inventarà alguna cosa o alguna llei perquè Iceta sigui president  del Senat».

Andreu va finalitzar el seu parlament demanant el vot per a la seva candidatura  «per repetir amb una majoria, perquè és l’única manera de poder fer coses», però també va demanar que la gent votés en les eleccions europees i que ho fes «en clau independentista».