Plaça del municipi de Sarral

La literatura i la tradició local protagonitzaran la diada de Sant Jordi a Sarral

Com és habitual, es vendran llibres i roses en els comerços habituals, que tenen permís per treure la parada davant la porta

La diada de Sant Jordi a Sarral tindrà una destacada presència de la cultura popular i la literatura. El Club de Lectura de la Biblioteca  Mossèn Tomàs Capdevila ha organitzat, amb l'Ajuntament, una recollida de fotografies de les carrosses que des de fa mig segle munten les colles de quintos per Sant Antoni. La iniciativa busca empeltar aquestes imatges, que retraten totes les èpoques, amb una recomanació de lectura.

La regidora de Cultura, Victòria Cañís, explica que «es pretén fer encara més present la literatura al carrer, evidenciar que està a l'abast de tothom, i que la gent s'hi fixi. Aquestes fotografies de carrosses són alhora identitat i patrimoni col·lectiu, i instal·lades al carrer tenen la intenció de fomentar l'interès per la lectura».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El club ha recollit unes vint-i-cinc fotografies, algunes ja amb proposta de llibre inclosa. Totes aquestes imatges, amb una pàgina i la portada de la lectura que s'hi acompanya, es penjaran ampliades en una exposició a l'aire lliure. Serà al Passeig del VIIIè Centenari durant tot el cap de setmana. La inauguració  es farà el divendres a la tarda, 23 d'abril.

D'altra banda, es vendran llibres i roses en els comerços habituals, que tenen permís per treure la parada davant la porta. A més, la cooperativa vinícola de Sarral organitza la presentació del llibre «Èxit» de l'actor Roger Pera  el diumenge 25, que es pot acompanyar d'un tast de caves pel qual es poden adquirir els tiquets al mateix celler.