Montblanc celebrarà diversos actes amb motiu de La Marató de TV3

Aquest divendres 15 de novembre tindrà lloc una conferència a la biblioteca municipal
Sant Francesc acollirà diversos actes relacionats amb La Marató. | Cedida

En les properes setmanes, Montblanc acollirà diversos actes amb motiu de la Marató 2019 de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany compleix la seva 28a edició. El primer serà aquest proper divendres 15 de novembre, quan tindrà lloc una conferència divulgativa per acostar a la població la realitat mèdica i humana de les malalties minoritàries. Està programada a partir de les 18.30 h, a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles, i anirà a càrrec d'un professional de la salut.

 

Aquesta conferència està impulsada per la Fundació La Marató de TV3 i organitzada per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en col·laboració amb l’Ajuntament de Montblanc, la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles i l’Associació Juvenil Barjaula. Cal tenir ben present que actualment hi ha descrites unes 7.000 tipologies de malalties minoritàries que a Catalunya afecten vora 400.000 persones, el 40% de les quals no tenen tractament.

 

Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s’ha desenvolupat molt en els darrers anys.

 

Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca. A banda de la conferència, la regidoria de Salut juntament amb altres institucions i entitats estan treballant per organitzar una jornada solidària que tindrà lloc el dissabte 14 de desembre. Més endavant s'aniran explicant tots els detalls, però l'epicentre tindrà lloc a l'antiga església de Sant Francesc, per bé que es realitzaran altres actes, socials, lúdics i esportius en diferents punts de la Vila.

"⛏El sorprenent nou descobriment sobre la Cova de la Font Major de l’Espluga" "😍El diari personal d'una pubilla treu a la llum la història d'un conegut mas de Montblanc"