Assistents a la roda de premsa d'avui

Montblanc presenta la programació de Nadal amb una cavalcada de Reis que passarà per tots els barris

Demà divendres 27 de novembre es durà a terme l'acte d'encesa de la il·luminació dels carrers

Montblanc viurà unes festes de Nadal de màxims, tot i que alguns actes es readaptaran a causa de la situació sanitària actual. En aquest sentit, el consistori municipal, juntament amb la Comissió de Festes i les diverses entitats implicades han presentat, aquest matí, el programa d'activitats previst per als propers dies. Com a fet destacat, malauradament hi haurà celebracions tradicionals com la representació dels Pastorets, que per primera vegada després de 80 anys o la festa de la Nit de Cap d’Any quedaran anul·lades.

La majoria d'actes, però, es readaptaran i en alguns casos s’hauran de reservar entrades per controlar els accessos. En el cas de les celebracions religioses, es modificarà algun horari especialment de les misses del Gall i les festes nadalenques també comptaran amb esdeveniments tradicionals com la inauguració de la il·luminació que, aquest any, estrena un nou model de llums. La inauguració es farà aquest divendres a les 18.00 h de la tarda amb la Bandarra Street Orkestra.

El dissabte 19 de desembre es representarà el Poema de Nadal de J. M. De Segarra a Sant Francesc i l’endemà, a la plaça Major, la Coral Flor de Lis realitzarà el Concert de Nadal. I el dia 31 l’Home dels Nassos passejarà pels carrers de Montblanc.

El programa també compta amb espectacles familiars i concerts com Núria Graham i Últim Cavall, música en directe amb Maria Jacobs i concert d’Anna d’Ivori + In Crescendo i d’altres per a joves com un taller de grafittis. Finalment, la majoria d’actes continuen apostant pel talent local com Factoria Bram o Leimotiv i la participació d’entitats i associacions de la vila.

Una cavalcada de Reis excepcional

Pel que fa a la cavalcada de Reis es desenvoluparà de manera excepcional. Els Reis de l'Orient arribaran a Montblanc, però amb un nou format. La cavalcada transcorrerà per tots els barris de la vila, de tal manera que els infants des dels balcons i portalades podran saludar Ses majestats. Més endavant, amb un ebando, es donarà a conèixer l’hora i el recorregut, ja que els reis i els patges repartiran els regals durant la cavalcada, deixant-los a l’entrada dels domicilis.

També i així, les cartes als reis s’hauran de portar a la biblioteca comarcal on hi haurà exposada una bústia màgica que, el dia 29 de desembre els patges carters recolliran i passejaran pels carrers i places de Montblanc.


Comentaris