Montblanc

'Respira Montblanc', el projecte per la qualitat turística de Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc i el sector turístic privat presenten un segell de qualitat basat en el compliment de deu compromisos

El 27 de setembre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Turisme, es va presentar 'Respira Montblanc', una iniciativa promoguda per representants del sector turístic amb el suport de l'Ajuntament de Montblanc.

L'Ajuntament de Montblanc, a través de l'Oficina de Turisme, va convocar una reunió telemàtica per valorar la repercussió de la pandèmia a curt termini, però molt especialment per tal d'explorar accions a fer a partir de la represa de l'activitat turística.

L'opinió general del sector turístic estava en la línia d'iniciar un projecte que ajudés a revitalitzar l'activitat turística a partir de conceptes que, des de sempre, caracteritzen la destinació però tal vegada no s'havien posat prou en valor.

En aquest moment es visibilitza la feina feta fins ara, i neix 'Respira Montblanc', un punt de partida per a consolidar un segell de qualitat que vol ser el reflex de la filosofia dels establiments que hi prenen part.

L'objectiu de 'Respira Montblanc' és destacar els establiments i empreses que de forma voluntària s'adhereixin al projecte i es comprometin a complir uns requisits. Més endavant la intenció és convertir-ho en una plataforma on el viatger pugui trobar i contractar productes turístics singulars a partir de la combinació dels serveis que ofereixen les empreses participants.

Cartell 'Respira Montblanc'
Els establiments seran auditats i avaluats cada any i rebran un distintiu de 'Respira Montblanc' de l'any en curs | Aj. Montblanc

Cada establiment haurà de complir un decàleg de compromisos

Formar part de 'Respira Montblanc' és voluntari i està obert a qualsevol activitat relacionada amb el turisme. Les empreses del sector turístic que hi prenen part són d'un àmbit d'activitat divers: allotjament, restauració, intermediació, guiatge, organització d'esdeveniments, producció enogastronòmica artesanal, etc. També hi ha un àmbit geogràfic ampli.

La condició indispensable per formar-ne part és el compromís de cada establiment o empresa turística a complir amb un decàleg que recull deu compromisos relatius a conceptes claus en l'activitat turística: amb el viatger, amb el medi, amb el territori, amb els productors locals, amb les tradicions i els esdeveniments, amb la comunitat local, amb les garanties sanitàries, amb el sector turístic i amb la destinació turística, amb la comunicació clara i transparent, i amb la qualitat.

La posada en marxa del projecte s'ha reforçat amb l'edició d'un vídeo a càrrec del realitzador montblanquí Víctor Torija. A partir dels elements de patrimoni monumental, els més característics i reconeguts de la marca Montblanc Medieval junt amb els grans esdeveniments, es presenta una destinació amb paisatges singulars i variats, possibilitat de realitzar activitats a la natura, ús de producte agroalimentari de proximitat i tracte personalitzat.

Aquest contingut audiovisual d'entrada es farà servir per posicionar aquest nou segell a les xarxes socials, de la mateixa manera que — respiramontblanc.cat — un mini-site que quedarà integrat dins el web corporatiu de — montblancmedieval.cat — on es concentraran els establiments i empreses adherits al projecte.


Comentaris