GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'alcalde de Montblanc demanda que la mobilització del 21-D es faci sense violència

Josep Andreu ha visitat els presos independentistes el sisè dia de vaga de fam
Josep Andreu a l'entrada de la presó de Lledoners. | @jandreud

 

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), que dijous passat va iniciar una vaga de fam en solidaritat amb els presos independentistes, s'ha desplaçat aquest dimarts fins a la presó de Lledoners. Durant una hora i mitja s'ha reunit amb els presos polítics just el dia que ha començat la vista al Tribunal Suprem de previ pronunciament, que suposa l'avantsala del judici de l'1-O i que ha de servir per confirmar si el Suprem és competent per jutjar el procés.

 

Crida a la mobilització el 21-D

A la sortida de la presó, el batlle montblanquí ha fet una crida a la mobilització de cara el 21-D. «La protesta ha de ser contundent i forta, però sense cares tapades ni pneumàtics encesos», ha reclamant Andreu, apuntant que la mobilització es faci sense violencia. D'altra banda, ha explicat que els presos constaten que «inesperadament», el Tribunal Constitucional «s'ha mogut» des de l'inici de la vaga de fam. En aquest sentit, i després de sis dies en vaga de fam l'alcalde de Montblanc ha assenyalat que ell es troba bé.

 

Andreu rep l'escalf dels seus veïns

Josep Andreu va iniciar dijous passat una vaga de fam que, aquest dimarts 18 de desembre, arriba als sis dies sense ingerir aliments. Paral·lelament, divendres, 14 de desembre, el batlle montblanquí va rebre l'escalf dels veïns i veïnes de Montblanc que es van aplegar a la plaça Major en un acte de suport a les vagues de fam. 

 

El mateix Andreu va tranquil·litzar els assistents assenyalant que la seva decisió «és molt personal». El batlle es troba sota control mèdic i ha apuntat que aturarà la vaga si els metges li recomanen. Cal recordar, també, que el passat 3 de desembre, Josep Andreu, ja es va desplaçar a la presó de Lledoners per comunicar-li a Jordi Sànchez que s'uniria a la vaga de fam.

 

Des de que va anunciar l'inici de la vaga de fam, l'alcalde de Montblanc ha rebut moltes mostres de suport per part de diversos dirigents polítics, tals com els presidents Torra i Puigdemont, i de moltes persones de la societat civil.