GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc arranja el camí que uneix Lilla amb Prenafeta

S'està sanejant la zona de vegetació i millorant el formigó en mal estat
Imatge del camí de Lilla a Prenafeta. | Cedida

 

L'Ajuntament de Montblanc ha iniciat les obres d’arranjament del camí que uneix les pedanies de Lilla i Prenafeta. Aquestes obres, fetes per l’empresa Nogués Excavacions, tenen un pressupost de 13.035 euros.

 

Els treballs que s'hi realitzen són de desbrossament de la vegetació annexa a aquest camí, la neteja de vegetació existent a les cunetes del mateix i la neteja dels traspassos que hi ha a les rases. També es du a terme la demolició del paviment de formigó que es troba en mal estat i el sanejament de la base del paviment.

 

A més, les obres també contemplen el soterrament de la canalització de traspassos de desaigües del camí, la formació de noves cunetes de terra, el perfilat dels cordills de terra a les bermes del camí i el pavimentat de formigó dels trams localitzats en mal estat.

 

Aquest camí té una longitud aproximada de 3.500 metres, i l'arranjament es realitza perquè a les seves vores s'han anat acumulant terres que impedeixen en molts punts l'evacuació d'aigües, fet que genera els consegüents problemes per la constant presència d'humitat al ferm.

 

Cal afegir que les cunetes es troben copsades de terres provinents dels marges, talussos i parades confrontants. Per aquest motiu, la conducció d'aigües pluvials no funciona correctament i provoca que l'aigua desgrani la plataforma o passi per sobre del paviment.

 

També s’han desbrossat camins d’altres pedanies de Montblanc

A banda d’iniciar les obres d’arranjament d’aquest camí, l’Ajuntament de Montblanc també ha realitzat el desbrossament de diversos camins d’aquestes dues pedanies (Lilla i Prenafeta) però també d’El Pinetell i Rojals.

 

Imatge del desbrossament dels camins. | Cedida

 

Aquesta actuació es fa amb maquinària especialitzada que permet netejar els vorals dels camins d'herbes. A més, millora la seguretat viària i dóna més visibilitat i amplitud al camí. En aquest cas, el cost de les obres és de 3.079 euros, realitzat per l’empresa Jan i Maiet.