assumpta-farran

Assumpta Farran i Poca serà la pregonera de la Festa Major de l'Espluga de Francolí

Farran és física especialitzada en l’àmbit de les energies renovables i ha estat Directora General de Qualitat Ambiental i de l’Institut Català de l’Energia

Assumpta Farran i Poca serà l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major de l’Espluga 2019, que tindrà lloc a la plaça d’en Canós dijous 25 de juliol a les 7 de la tarda. Farran té una trajectòria destacada en l’impuls de les energies renovables i la qualitat ambiental. Durant 8 anys ha estat Directora General de Qualitat Ambiental i de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya. 

En relació a la formació acadèmica Farran és llicenciada en ciències físiques per la universitat de Barcelona, també ha cursat el grau de Química atmosfèrica per la UNED i el postgrau en dinàmica de contaminants atmosfèrics per la UPC, a més del màster en Medi Ambient i Energia. També té formació en lideratge i innovació a les administracions per IESE  i en col·laboració públic-privada per ESADE.

  

En els darrers 8 anys he estat directora general de Qualitat Ambiental i de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat. 

  

Assumpta Farran es considera espluguina de fora vila, ja que és nascuda a Barcelona però amb pare, mare i padrins de l’Espluga. 

Els Nanos de l'Espluga aconsegueixen 4 noves persones portadores 

festa-major-espluga
L'Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans i l'Ajuntament de l'Espluga buscaven persones per fer ballar els 12 principals capgrossos | Cedida

 

El grup de Nanos de l'Espluga incorporarà aquesta Festa Major 4 noves persones portadores fruit de la campanya llençada per evitar la desaparició a causa de la suma de baixes d'aquesta temporada. Aquestes noves incorporacions han participat aquest diumenge a l'assaig obert que s'ha ofert a la piscina municipal amb la participació dels Grallers de l'Espluga i dins els actes de la Setmana de la Joventut. La regidora de Ciutadania, Aida Morgades, ha assistit a l'acte.

Tot i que l'Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans i l'Ajuntament de l'Espluga buscaven persones per fer ballar els 12 principals capgrossos (n'hi ha fins a 15), fins al moment només serà possible que el divendres i el diumenge de la Festa Major en surtin entre 4 i 6  sumant-hi algunes membres de l'anterior grup que continuaran.

Per escollir els Nanos que ballaran per la Festa Major l'entitat i la regidoria de Cultura seguiran criteris de valor històric i simbòlic pel municipi, donant preeminència als capgrossos Tricornis, els històrics massers que representen l'autoritat municipal; i els altres personatges datats de mitjans del segle XX, com la Gitana o el Turc, i que disposen de rèplica de fibra de vidre. Altres capgrossos com el Vell i la Vella, amb més de 70 anys, s'hauran de quedar guardats ja que estan en molt mal estat.  Tampoc sortiran a actuar, probablement, els Germans Marx, els nanos de l'Estornell o el gosset Rovelló.