El Festival Essències de Montblanc consolida el seu format recolzat pel públic

Més de 3.000 persones han passat per els dues nits del festival

 

Les The Sey Sisters van actuar a l'Essències el divendres dia 30 | Àngel Ullate
 

Al voltant de 3.000 persones s’han deixat caure en aquesta darrera edició del Festival Essències de Montblanc. L’organització fa un balanç molt positiu de l’edició d’aquest 2019, amb un augment significatiu dels assistents. D’aquesta manera, el projecte es consolida i afronta amb garanties la seva propera edició.

L’Essències proposa un cap de setmana a Montblanc tot maridant música, gastronomia amb productes locals, un encisador emplaçament a peu de muralla i preus assequibles. En els concerts de divendres el públic va poder descobrir la màgia de les The Sey Sistes, el virtuosisme de Carles Benavent, el ‘salero’ de Tomasito, i el jazz de Gorka Benítez i de Perico Sambeat.

Pel que fa a la jornada de dissabte, l’assistència va ser més gradual. Els concerts van començar amb Namina i, a continuació Gerard Quintana va oferir el seu espectacle «Intocables» amb un aforament quasi complet. Els encarregats de tancar l’edició de l’Essències d’enguany van ser Quimi Portet i Xarim Aresté.

Les imatges del Festival Essències de Montblanc 2019 | Àngel Ullate

 

Qualitat per davant de quantitat

L’organització del festival destaca que el 85% de la venda anticipada han estat abonaments, el que es tradueix com a que el que interessa del festival és l’experiència integral, més que la programació concreta d’una nit o d’un estil determinats. A més, bona part del públic venia de fora de Montblanc. Tot i que els montblanquins són fidels al festival, l’Essències es va confirmant com un esdeveniment cultural que atreu públic de tota la contrada.

Essències 2020

Després de l’èxit d’aquest any, l’equip organitzatiu ja té la mirada posada en l’Essències 2020, que arribarà ja a la seva cinquena edició. Tot i que encara és aviat per revelar detalls, ja han avançat que hi haurà canvis significatius, sempre mantenint el seu format i essència. El projecte compta amb el suport fonamental de l’Ajuntament de Montblanc i de les institucions locals.

Imatge del concert de Gorka Benítez Trio al Festival Essències 2019 | Àngel Ullate

 

"🎵ENTREVISTA: «Essències és un festival que promou l'activisme i el compromís social»" "❗ATENCIÓ: Crisi oberta entre l'Ajuntament de l'Espluga i la ràdio municipal"