Bloquegen l'accés d'alguns centres educatius de la Conca com a resposta a la sentència

Els edificis afectats han estat els de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, i els de l’Institut Joan Amigó i l’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí
Exterior de l'institut Martí l'Humà de Montblanc | Cedida

 

Les accions de rebuig a la sentència del procés continuen a la Conca de Barberà. Aquest matí, diversos centres educatius de la comarca han vist alterat el seu funcionament habitual, ja que s'han inutilitzat les portes d'accés als edificis. En concret, les instal·lacions afectades han estat les de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc, i les de l’Institut Joan Amigó i l’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí.

 

L'acció, que no ha estat reivindicada per cap col·lectiu, ha consistit en posar silicona als panys de les portes, amb la finalitat de bloquejar l'accés dels alumnes i el professorat a les aules. A més, en diverses parets també han aparegut pintades amb missatges com «Omplim els carrers, buidem les aules». No obstant això, aquestes accions només han dificultat l'entrada escolar durant uns minuts, ja que al cap de poca estona els centres han recuperat l'activitat habitual de cada dia gràcies a la intervenció d'operaris municipals i externs. 

 

Vaga estudiantil els dies 16, 17 i 18 d'octubre

El Sindicat d'Estudiants de Catalunya ha programat una sèrie d'actuacions a finals d'aquesta setmana amb la intenció de protestar davant la publicació de la sentència del procés català que es va donar a conèixer ahir dilluns 14 d'octubre a primera hora del matí. En aquest sentit, els estudiants proposen dur a terme accions reivindicatives i una vaga de les classes durant els dies 16, 17 i 18 d'octubre, és a dir, des de demà dimecres fins al divendres.

 

Potser també t'interessa:

Milers de persones es concentren als carrers del Camp de Tarragona en protesta per la sentència