El Brickània se celebrarà el 8 i 9 de juny a Montblanc

Els dioramistes que vulguin participar-hi ja poden fer la sol·licitud telemàtica
L'església de Sant Francesc s'omple de visitant en el festival de Lego de Montblanc | Isma Llanes

 

La cinquena edició del Brickània, el festival de Lego de Montblanc, se celebrarà el cap de setmana del 8 i 9 de juny. En aquest sentit, l'Ajuntament de Montblanc ja ha aprovat les bases del concurs de participació en el certamen, que tindrà lloc, com és costum, a l'antiga església de Sant Francesc, al claustre annex i a altres equipaments de la vila. Als dioramistes se'ls demana que justifiquin experiència en aquest tipus de muntatges, que proposin temes i que s'adaptin a les mides de diorames que suggereix l'organització.

El període d'inscripció es tancarà el 15 de febrer i abans del 28 de febrer es comunicarà personalment quins han estat els dioramistes escollits per participar al primer dels quatre esdeveniments turístics que organitza l'Oficina de Turisme al llarg de l'any.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els muntatges dels diorames es poden fer de forma individual o entre vàries persones; hi haurà un total de tretze diorames, i el dioramista, per tal de fer el diorama, pot escollir com a mida 2x2,40 metres o 4x2,40 metres; i un jurat escollirà els dioramistes encarregats de fer els catorze muntatges. La tria dels dioramistes la fa un jurat qualificat de quatre persones ja que es tracta d'un concurs en el qual el premi és participar a Brickània i una quantitat en metàl·lic en funció de les dimensions del muntatge.

Personatges d'Star Wars visiten Montblanc durant el Brickània  | Isma Llanes

 

Abans del dia 15 de febrer, el dioramista o l'equip de dioramistes hauran de facilitar un esbós del disseny i una explicació del diorama juntament amb el formulari d'inscripció. A més, també s'hauran de comprometre a realitzar el muntatge del diorama durant el cap de setmana anterior al festival, i a desmuntar-ho quan acabi Brickània; aportar tot el material necessari per a realitzar el diorama; fer-se responsable del seu material; acceptar la ubicació del diorama, decidida per l'organització; decidir si vol tenir cura del seu diorama durant el festival, tenint accés lliure al mateix; i facilitar una fitxa descriptiva del diorama un mes abans del festival, que s'exposarà dins el recinte.

Un noi mirant un dels diorames de Brickània 2018 | Isma Llanes

 

"VÍDEO DE L'ENDERROC: Adéu a l’històric edifici de l’antic Hotel Ducal de Montblanc" "El nou repte de Concactiva"