GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Buhos, Boikot, El Diluvi i Alidé Sans, noves confirmacions per l'Acampada Jove de Montblanc

La capital de la Conca de Barberà viurà l'onzena edició consecutiva de l'Acampada Jove amb la intenció de renovar el conveni i seguir acollint el festival els pròxims anys. Com a novetat s'ha creat un sistema per a reduir les cues a l'entrada
Roda de premsa de presentació de l'Acampada Jove de Montblanc. | Júlia Giribets

 

Quan queden poc més de dos mesos per a l’onzena edició de l’Acampada Jove a Montblanc, ja s’han desvelat gran part dels grups i artistes que hi actuaran. Aquest dimarts al matí s’ha anunciat que els grups Buhos, El Diluvi, Boikot i la cantant Alidé Sans seran presents en aquesta edició. En el cas de Buhos, no és el primer any que trepitgen l’escenari montblanquí. La totalitat del cartell es farà pública el 28 de maig, en una presentació que tindrà lloc a Barcelona.

 

Aquest, és l’onzè any consecutiu que Montblanc acull el festival, tot i que l’Acampada Jove té ja 24 anys de vida. En aquest sentit, el regidor de festes de l’Ajuntament montblanquí, Oriol Pallissó, ha manifestat que «els joves no entenen Montblanc sense l’acampada», ja que es tracta d’un esdeveniment àmpliament consolidat. Aquest any, tindrà lloc del 18 a 20 de juliol.

 

El festival presenta algunes novetats respecte d’edicions anteriors. Això es tradueix en el fet que l’estructura de l’Acampada sobre el terreny tindrà alguns canvis. D’aquesta manera, «reduirem de forma dràstica l’espera a les cues», ha explicat el director de l’Acampada Jove, Pau Morales. Aquest fet es podrà dur a terme gràcies al trasllat d’alguns espais com, per exemple, l’espai República. «Ens permetrà organitzar una cua més fluida i reduir el temps d’espera». A més, aquells que vinguin amb autobús, també s'estalviaran cues, ja que vindran amb la polsera directament. 

 

Per a aquesta edició també s’ha millorat el servei de recàrrega de telèfons mòbils i es farà una contractació «més estricta de la neteja post-acampada», ha dit Morales. Durant l'Acampada Jove, també es farà la presentació del llibre 'Joventut i més enllà. 30 anys de música de català', de Jordi Sugranyes. 

 

El conveni amb Montblanc finalitza aquest any

El director del festival ha dit que, un cop passades les eleccions municipals, «haurem de mirar com encarem el futur de l’Acampada». Tant per part de la direcció com de l’Ajuntament, la voluntat és que l’esdeveniment es quedi a Montblanc.

 

«Aquí ens hi trobem molt còmodes», ha explicat Pau Morales, «sempre hem parlat de la simbiosi que hi ha entre el municipi i l’Acampada i la nostra primera opció és Montblanc».

 

Imatge dels concerts de l'Acampada Jove. | Laia Solanellas

 

Per la seva banda, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha assegurat que la vila podrà oferir nous escenaris per a l’Acampada Jove. «Estem treballant en el parc fluvial, lligat al Pont Vell, és un espai que posarem a sobre la taula, amb la voluntat que Montblanc continuï tenint l’Acampada Jove».

 

S’espera una edició molt nombrosa

Pel que fa a la venda d’entrades, va a bon ritme. A més, enguany també s’han posat ja a la venda les localitats per als autobusos, la qual cosa permet una millor planificació als joves.

 

L’any passat van assistir al festival unes 30.000 persones, una xifra que s’espera assolir aquest any. De fet, «des del 2015 portem unes xifres de participació molt altes», ha dit el director del festival.

 

El perfil dels joves que ve a l’Acampada Jove es pot dividir en tres: un terç és del Camp de Tarragona, un altre terç ve de l’àrea metropolitana de Barcelona i l’altre ve d’altres zones de Catalunya, el sud de França, País Valencià o les Illes Balears.

 

L’Acampada Jove crea un turisme «que torna a Montblanc»

Pel que fa als joves que visiten l’Acampada, molts d’ells acaben tornant a Montblanc amb el temps. L’alcalde ha explicat que «aquells que ara venen amb la motxilla, després tornen a la comarca», atrets pels atractius que ofereix la vila. A més, Andreu ha afegit que aquests joves «tenen tot el caliu del teixit associatiu de Montblanc».