Els botiguers de l'Espluga de Francolí protagonitzen una campanya per realçar el comerç local

Els missatges curts i els tocs d'humor volen convidar i conscienciar a la població sobre la importància del comerç local
Imatge de la presentació de la campanya | Cedida

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha presentat, conjuntament amb la Unió de Botiguers, una campanya que realça la proximitat del comerç local, amb botigueres i botiguers com a protagonistes. Amb l'eslògan 'A l'Espluga, fem comerç local' la campanya es presenta com una proposta directa, que mostra a un conjunt de comerciants del municipi, reivindicant el paper de les persones treballadores del sector comercial al municipi, que durant la crisi de la Covid-19 han estat clau per a la vida quotidiana.

A la campanya hi participen diversos botiguers i botigueres de l'Espluga que, amb missatges curts i amb tocs d'humor, volen convidar i conscienciar a la població que darrere de cada establiment i dels seus productes hi ha veïnes i veïns del municipi treballant. Un dels objectius de la campanya és convidar a la ciutadania a comprar al comerç local, un esforç que cal que emprendre de nou per donar suport a l'economia local, a un teixit comercial divers, de qualitat i de proximitat. 

El material de la campanya es basa en cartells de petit i gran format que es penjaran al municipi i als comerços. Així com la publicació d'un vídeo i falques de ràdio on hi apareixen els botiguers i botigueres, que interpel·len directament a la ciutadania de l'Espluga amb un missatge en positiu, que convida a comprar al comerç local, animant-los a 'fer el pas'.

Durant els mesos més estrictes de la pandèmia i del confinament, la regidoria de Comerç va realitzar un acompanyament actiu a les empreses i comerços del municipi, fent un seguiment de la informació sobre el seu nivell d'abastiment, els horaris que van haver d'adaptar, les mesures de prevenció aplicades i els serveis que van oferir per tal de donar-los a conèixer a la població. D'aquesta manera, es va publicar durant l'estat d'alarma la guia comercial dels comerços i empreses locals. També va facilitar-los informació d'interès sobre noves normatives, mesures i ajuts al comerç local derivats de la crisi per la Covid-19.

"L'Oficina de Turisme de Montblanc fa una valoració positiva d'una temporada atípica" "Montblanc, Vimbodí i l'Espluga recuperen aquesta infraestructura gairebé un any després"