Imatge de la Fira de Sant Vicenç de l'Espluga de Francolí 2020

L'Espluga de Francolí cancel·la la 456a Fira de Sant Vicenç

Les mesures decretades pel Govern han posat el punt final a la fira, tot i que es comptava amb una versió adaptada

L'Espluga de Francolí suspèn la 456a Fira de Sant Vicenç, que s'havia de celebrar del 22 al 24 de gener  del 2021, a causa de les noves  mesures restrictives anunciades pel Govern. L'Ajuntament de l'Espluga, juntament amb altres entitats locals i comarcals, havíen treballat en una  versió adaptada de la fira, però finalment tampoc arribarà a port.

El passat mes d'octubre, el Departament d'Interior  va decretar suspendre les  fires comercials, pel que la regidoria de Comerç, Cultura i Festes de l'Espluga va decidir declinar la participació  de  paradistes  i atraccions, eliminant  així el tradicional  recinte firal.

D'aquesta manera, relata el consistori, es va iniciar un  projecte  d'adaptació  de la  Fira que s'ha treballat fins a les darreres setmanes. Però, després de tot, les noves mesures decretades el passat  4 de gener han tornat a capgirar els plans de l'administratiu.

Cancel·len la fira per si les mesures s'allarguen

Des de l'equip de Govern i, davant la possibilitat que les mesures decretades s'allarguin més enllà de 10 dies; s'ha decidit suspendre  la Fira  davant «l'evolució negativa de la pandèmia», però també per «prevenció i coherència davant dels sectors locals  afectats per les noves mesures».

La versió adaptada de la 456a Fira de Sant Vicenç comptava amb accions  comercials, un projecte artístic i lúdic, i també amb accions culturals; totes elles consensuades amb els diferents actors locals i comarcals: la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga i artesans i artistes de la comarca, així com altres actius.

Finalment, després d'avaluar les  possibilitats del projecte i els seus pros i contres, l'equip de Govern ha acordat  suspendre l'acte quatricentenari. Tot i això, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí anuncia que aquesta decisió anirà acompanyada d'activitats de  suport, que s'aniran treballant en les pròximes setmanes.