Tot a punt per començar els actes de Carnaval a la Conca de Barberà

Les rues de disfresses marquen els actes centrals dels municipis de la Conca de Barberà, però també hi ha altres activitats per gaudir d'aquests dies

La Conca de Barberà ja ho té tot a punt per gaudir de la celebració del Carnaval en els seus pobles. Montblanc, capital de la comarca, concentra moltes de les activitats, però la resta de municipis tenen les seves celebracions amb un format que acostuma a ser de rua, sopar i festa,  tot i que això varia en funció del lloc. Repassem doncs, els actes més destacats dels carnavals de la Conca de Barberà.  

Comencem per Montblanc. Del 2 al 5 de març hi haurà activitats relacionades amb el Carnestoltes, però divendres dia 1 ja es començaran a veure disfresses pel carrer amb les rues  de l’escola Mare de Déu de la Serra, el CEE Tilmar i la llar d’infants Els Merlets.

Tot i això, el Carnaval ja comença a estar present al municipi  gràcies a la Colla Embragània que aquests dies ha empaperat alguns edificis i cases de la vila tot escalfant motors per la celebració.

Seguint amb el programa oficial, dissabte dia 2 de març hi haurà activitats matí i tarda amb la rebuda de Sa Majestat Carnestoltes, la gran rua de Carnaval, el sopar al pavelló del Casal o la gran festa a partir de mitjanit.  Entre les activitats, destaca el Vermut Musical de dissabte, un acte multitudinari que arriba a la tercera edició enguany. Dimarts, es clourà la celebració amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes.

Dijous arriba el Carnestoltes a l’Espluga de Francolí estrenant vehicle

Dijous, 28 de febrer, l’Espluga de Francolí viurà el solemne acte de l’arribada del Carnestoltes a les 18.00 hores a l’Ajuntament. El protagonista del Carnaval enguany estrenarà un nou vehicle que, des de la Comissió Cívica del Carnaval, es treballarà en els pròxims anys per assolir una carrossa més moderna, còmoda i adaptada.

El moment més esperat arribarà dissabte amb la Rua de les 1000 disfresses, malgrat que en els darrers anys la participació s’hagi distanciat de la xifra de l’eslògan. Es repartiran gairebé 5.000 euros en premis per a les millors disfresses i carrosses, 2.850 a la desfilada del pavelló i 2.000 de la rua.

  

Com ja és un clàssic, després del sopar se celebrarà la desfilada de disfresses a la passarel·la del pavelló, on la festa continuarà amb DJ Carlos Salguero i Mkao. Diumenge, a les 18.00 hores hi haurà espectacle infantil al Casal i el dimarts es farà la crema del Carnestoltes.

Santa Coloma de Queralt celebrarà una festa dels anys 80

A Santa Coloma de Queralt, els actes de Carnaval se centraran en el cap de setmana del 2 i 3 de març. La tradicional rua tindrà lloc a les 18.30 hores de dissabte des del passeig de la Muralla.

Imatge d'arxiu de la rua de Santa Coloma de Queralt durant el carnaval 2017. Els membres de la comparsa van disfressats de mexicans tot fent una crítica a Donald Trump.
Imatge d'arxiu de la rua de Santa Coloma de Queralt. | Eduard Domingo

A la nit, l’animació de la música dels anys 80 posarà el toc musical  en una festa ambientada en aquesta dècada,  amb animació i regals. Per acabar, diumenge hi haurà ball de disfresses i animació infantil a la tarda.

Així doncs, els pobles de la Conca de Barberà estan més que preparats per viure uns dies divertits i plens d’activitats per a grans i petits.