Una cinquantena de participants cullen i esbrinen safrà a 'Viu Montblanc en família'

L'activitat està inclosa a #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de l'enogastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc
Els participants esbrinen el safrà. | Cedida

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc una nova activitat en el marc de #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de l'enogastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc.

En aquest cas, van ser dues jornades que s’inclouen en el cicle ‘Viu Montblanc en família’ i que van fer que grans i petits experimentessin el fet de collir el safrà i esbrinar les flors.

L’activitat es va desenvolupar a les instal·lacions d’Aromis Montblanc. El passat mes d’agost ja es van plantar els bulbs i ara, els assistents van tenir l’oportunitat de seguir amb el procediment.

El taller el va impartir Joan Cartanyà, productor de safrà que ha recuperat el seu conreu a la Conca de Barberà, i va ensenyar a les famílies la tècnica per recollir les flors i extreure'n els brins de safrà. A més, els participants van gaudir d’un esmorzar amb productes locals i de temporada.

La collita de safrà i el taller d’esbrinament de flors és una de les últimes experiències de #Safrània365 programades per l’Àrea de Turisme de Montblanc per aquest any.

El 7 de desembre, cloenda del cicle d’activitats

El cicle d’activitats es tancarà el dissabte 7 de desembre amb dues propostes més: al matí es realitzarà una nova sessió d' 'A la vinya, en família’ una gimcana a les vinyes i el celler de Mas Foraster. Aquesta activitat es va estrenar amb èxit el passat juliol.

A les 19.00 hores tindrà lloc el tast de vins titulat ‘Set tota la vida’ que tancarà l'edició d'enguany de #Safrània365. Ja s'han exhaurit les places per a aquesta activitat.

"❗ La Conca de Barberà vol investigar les causes de la riuada" "‼L'Ajuntament de l'Espluga inicia els contactes per tramitar diverses ajudes pels aiguats"