Clímax festiu amb Zoo, Buhos i Auxili en la segona nit de l'Acampada Jove 2019

Ahir a la nit els grups de música Zoo, Buhos i Auxili van passar per l'escenari de l'Acampada Jove 2019 per posar ritme al festival
La passada nit el públic ha pogut gaudir de la música de Zoo, Buhos i Auxili | Àngel Ullate

 

 

Un dels festivals musicals més esperats i més populars del Camp de Tarragona es prepara per encarar el seu últim dia i durant la jornada d’avui les tendes de campanya encara seguiran muntades. Ahir, el públic va cantar, cridar i ballar al ritme de la música de Zoo, Buhos i Auxili que van ser els plats més destacats de la jornada. D'altra banda, com és habitual, més enllà dels concerts i la festa, el festival també acull diversos actes, tallers i xerrades de conscienciació sociopolítica. 

 

 

 

 

 

 

Zoo, Buhos i Auxili els concerts més multitudinaris

En l'àmbit musical, Zoo, Buhos i Auxili van ser els grans protagonistes de la jornada d'ahir, divendres 19 de juliol, que també va comptar amb les actuacions de Júlia Colom, Alidé Sans, La otra y las locas del co, Tribade, Huntza, Koers i Ricard Cendra.

 

El grup Zoo un dels grans caps de cartell de l'Acampada Jove 2019 | Àngel Ullate

 

Milers de joves van vibrar amb l'energia que va transmetre Zoo des de dalt de l'escenari, especialment, amb els dos dels seus temes més populars ‘Esbarzers’ i ‘Ventiladors’ i van voler apel·lar als presos polítics amb la cançó 'Omertà'. Per la seva banda, el conegut tema ‘Volcans’ de Buhos va ser una de les cançons més celebrades de la nit i el grup la va dedicar a totes les dones del festival «perquè no és no i només sí és sí» també van voler fer referència als presos i preses polítiques i van demanar la llibertat de Catalunya.

 

Buhos també va muntar un gran espectacle la segona nit de festival | Àngel Ullate

 

Auxili va oferir un ritme més reggae amb el clàssic 'L'ona' i 'Hui la liem', com era d'esperar, el grup també va demanar la llibertat dels presos i exiliats i de Valtonyc i van reivindicar la cultura popular. En un registre totalment diferent, Alidé Sans va protagonitzar un dels concerts més especials de la tarda en oferir els seus particulars cants acústics i trobadorescos en occità. 

 

Avui, dissabte 20 de juliol, pujaran a l’escenari les propostes musicals d’Ivette nadal, Ju, Jokb, Lildami, Obeses, Oques Grasses, Boikot, Train to Roots, Strombers i Tropical Riots PD’s que serà qui posarà el punt final en aquesta nova edició del festival sociomusical de Montblanc.

 

Una Acampada Jove molt reivindicativa | Àngel Ullate

 

Lluita, reivindicació i feminisme

Si parlem de l’Acampada Jove, també hem de parlar de lluita i reivindicació, dos aspectes que caracteritzen el popular festival. En aquest sentit, aquest any, l’Acampada ha vingut marcada per una forta reivindicació feminista i de llibertat, en la qual, les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa han sigut les protagonistes. És per això, que al llarg del festival s’han pogut sentir crits de ‘llibertat preses polítiques’ i ’independència’.

 

D'altra banda, la jornada d'ahir va ser la més feminista de totes amb el taller no-mixt d'autodefensa feminista i amb una xerrada sobre les dones en el món de la música. En aquesta línia, cal destacar que en l’edició d’enguany el festival ha creat nous Punts Liles d’atenció que es troben tant dins de la zona de concerts com a la zona d’acampada. 

 

El grup Auxili va fer vibrar a milers de persones a l'Acampada jove | Àngel Ullate

 

 

Recordar que l’Acampada Jove va obrir les seves portes el passat dijous, 18 de juliol, a les 12 del migdia i, durant tot aquest cap de setmana, ha acollit a milers de joves d’arreu del territori català que s’han desplaçat fins a Montblanc i han plantat les seves tendes de campanya per gaudir de tres dies plens de música, festa, lluita i reivindicació.