GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Estat desencalla les obres del túnel del Coll de Lilla

El projecte s'havia hagut de replantejar per la presència d'argiles expansives al terreny
Pla obert dels treballs de l'autovia A-27 als peus del coll de Lilla, a cavall entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà el passat mes d'agost. | ACN

 

El Consell d'Estat ha aprovat el dictamen que desbloqueja les obres del túnel del Coll de Lilla, una infraestructura que farà més curt el trajecte entre Valls i Montblanc i que permetrà prolongar l'A-27. El projecte, d'un quilòmetre i mig, es va haver de replantejar per la presència d'argiles expansives al terreny. Aquest fet ha suposat una lleugera modificació del traçat i un increment de 31 milions d'euros en la inversió. Així, s'acabarà enfilant als 115 milions d'euros. 

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha celebrat que l'impuls a aquesta infraestructura millorarà la fluïdesa i seguretat del trànsit per carretera. Segons Cunillera, això demostra el compromís de l'executiu espanyol en la millora contínua de la xarxa de carreteres de l'Estat a Catalunya. 

 

«Gran notícia»  

Per la seva banda, l’alcalde de l’espluga de Francolí, David Rovira, també ha valorat l’aprovació del dictamen per part del Consell d’Estat assenyalant que és «una gran notícia i esperem que sigui la definitiva». El batlle ha recalcat les «promeses» i les vegades que s’ha assegurat que el projecte tiraria endavant que «costa de creure i fer confiança a una administració que fins ara a demostrat tenir poca paraula en aquest tema».

 

Paral·lelament, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc, Francesc Benet, també a valorat el desbloqueig com una gran noticia i ha manifestat el desig que les obres del túnel comencin ben aviat. 

 

Les obres del túnel podrien començar a principals de l'any 2019

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, després d’una trobada, a incis del mes d'octubre , a l'Ajuntament de Montblanc amb l’alcalde Josep Andreu va anunciar que les obres del túnel del Coll de Lilla podrien començar a principis de l‘any 2019.  En aquest sentit, cal destacar que la capital de l'Alt Camp i la Vila Ducal s'han conjurat en nombroses ocasions per reivindicar una major celeritat en les obres de l'A-27.