L'Estat desencalla les obres del túnel del Coll de Lilla

El projecte s'havia hagut de replantejar per la presència d'argiles expansives al terreny
Pla obert dels treballs de l'autovia A-27 als peus del coll de Lilla, a cavall entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà el passat mes d'agost. | ACN

 

El Consell d'Estat ha aprovat el dictamen que desbloqueja les obres del túnel del Coll de Lilla, una infraestructura que farà més curt el trajecte entre Valls i Montblanc i que permetrà prolongar l'A-27. El projecte, d'un quilòmetre i mig, es va haver de replantejar per la presència d'argiles expansives al terreny. Aquest fet ha suposat una lleugera modificació del traçat i un increment de 31 milions d'euros en la inversió. Així, s'acabarà enfilant als 115 milions d'euros. 

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha celebrat que l'impuls a aquesta infraestructura millorarà la fluïdesa i seguretat del trànsit per carretera. Segons Cunillera, això demostra el compromís de l'executiu espanyol en la millora contínua de la xarxa de carreteres de l'Estat a Catalunya. 

 

«Gran notícia»  

Per la seva banda, l’alcalde de l’espluga de Francolí, David Rovira, també ha valorat l’aprovació del dictamen per part del Consell d’Estat assenyalant que és «una gran notícia i esperem que sigui la definitiva». El batlle ha recalcat les «promeses» i les vegades que s’ha assegurat que el projecte tiraria endavant que «costa de creure i fer confiança a una administració que fins ara a demostrat tenir poca paraula en aquest tema».

 

Paral·lelament, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montblanc, Francesc Benet, també a valorat el desbloqueig com una gran noticia i ha manifestat el desig que les obres del túnel comencin ben aviat. 

 

Les obres del túnel podrien començar a principals de l'any 2019

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, després d’una trobada, a incis del mes d'octubre , a l'Ajuntament de Montblanc amb l’alcalde Josep Andreu va anunciar que les obres del túnel del Coll de Lilla podrien començar a principis de l‘any 2019.  En aquest sentit, cal destacar que la capital de l'Alt Camp i la Vila Ducal s'han conjurat en nombroses ocasions per reivindicar una major celeritat en les obres de l'A-27.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris