Comença el muntatge de les noves escenes del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí d’aquest 2019

Enguany se celebrarà entre el 26 i 29 de desembre
Imatge del muntatge al carrer dels Penitents. | Associació del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí

 

L’Espluga de Francolí ha començat a muntar el Pessebre Vivent d’enguany, que se celebrarà entre el 26 i el 29 de desembre d’aquest 2019. Així doncs, aquest cap de setmana s’han començat a muntar les escenes d’aquesta representació biennal, i l’Associació del Pessebre Vivent ha tancat nous acords per a la cessió d’espais interiors i exteriors que permetran millorar part del recorregut pel nucli històric de l’Espluga. Durant els pròxims mesos, l’equip del Pessebre Vivent treballarà cada setmana per habilitar els 40 espais i escenes que conformaran el recorregut d’aquest any.

 

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí se celebra cada dos anys, i des de la darrera representació, l’any 2017, tot l’equip ha estat treballant per consolidar el projecte, que enguany compleix 10 anys des de la seva recuperació a l’Espluga de Francolí.

 

Imatge de la preparació de la nova escena del celler. | Associació del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí

 

Les famílies del poble, així com de fora del municipi, han cedit estris antics i tota mena d’elements per tal de recrear les escenes històriques, situades a l’interior de cases i corrals i en els carrers dels dos nuclis de població medieval dels segles XII i XIII, l’Espluga Jussana i l’Espluga Sobirana.

 

L’Associació del Pessebre Vivent va obrir fa un any la seva seu social, en un edifici de titularitat municipal al carrer del Mig. L’entitat i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí van iniciar el passat mes de juliol les reunions i trobades per acordar tots els aspectes relacionats amb la mobilitat, la logística i l’ús d’espais públics. Precisament s’ha pogut aturar temporalment una obra al carrer de l’Abadia que afectava una de les escenes importants del Pessebre Vivent.

 

L'equip habilita una escena interior pel Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí. | Associació del Pessebre Vivent de l'Espluga de Francolí