La Conca de Barberà vol investigar les causes de la riuada

Els municipis afectats, decebuts que el Consell de Ministres encara no els hagi inclòs en el reial decret d’ajuts a Múrcia
La Conca de Barberà vol investigar les causes de la riuada | Josep Maria Potau

La Conca de Barberà es planteja fer un estudi independent sobre els aiguats del passat 22 d’octubre, que va deixar tres víctimes mortals i tres desapareguts. Alguns municipis opinen que la riuada va ser anormalment devastadora i que l’estat de manteniment insuficient de les lleres podria haver contribuït a agreujar la situació.

A partir d’aquí, no descarten investigar pel seu compte, a través d’hidròlegs independents, si l’impacte hagués pogut ser menor i, sobretot, evitar que un episodi similar es torni a repetir. Així s’ha fet constar en el Consell d’Alcaldes celebrat aquest dilluns al vespre a Sarral, en el qual es va donar compte de l’informe de valoració econòmica dels danys, que supera els 16 milions d’euros —a falta d’incloure propietats privades. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va formular una bateria de propostes per arribar al moll de l’os sobre les causes i conseqüències del temporal.

També et pot interessar: 

"‼L'Ajuntament de l'Espluga inicia els contactes per tramitar diverses ajudes pels aiguats" "👉AGENDA: Montblanc celebrarà diversos actes per La Marató de TV3"