La Conca de Barberà participarà al 8è Congrés de Gent Gran de Catalunya

Aquesta trobada, que es farà a l’octubre a Sant Fruitós de Bages, té com a objectiu arribar a acords sobre temes que afectin les persones grans del país
Acte previ al Congrés de la Gent Gran, celebrat al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. | Cedida

 

El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Conca de Barberà ha celebrat recentment un acte previ abans del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya. En aquest acte, s’ha escollit a dues persones que representaran la comarca el 25 d'octubre al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages, on tindrà lloc el Congrés.

 

L’acte ha tingut lloc fa pocs dies a la sala noble del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a Montblanc. Aquesta reunió prèvia forma part de la fase de recollida de les aportacions de les persones grans del territori i ha comptat amb la participació de les associacions de gent gran de la comarca.

 

La reunió ha començat amb la benvinguda per part de Magí Trullols, president del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran i conseller comarcal de Benestar Social.

 

Per la seva banda, Montserrat Perejuan, representant de la comarca, ha explicat i contextualitzat el Consell de la Gent Gran de Catalunya i ha demanat la màxima implicació i la participació de les associacions presents en el Congrés.

 

Acords i consensos sobre temes que afecten la gent gran

David Agustí, responsable de l'Oficina de Gent Gran Activa ha estat l'encarregat de presentar i explicar el 8è Congrés, que porta per lema ‘Tenim veu, decidim’ i que té l'objectiu d'arribar a acords i consensos de temes que afectin les persones grans del país. També ha explicat les fases que conformen aquest Congrés, recalcant la importància de la fase posterior, per portar a terme els acords que es preguin el dia 25 d'octubre.

  

Agustí Cerdan, tècnic de l'oficina de Gent Gran Activa, ha explicat el contingut de les dues ponències del 8è Congrés que porten com a títol: ‘El present de les persones grans: drets i deures’ i ‘Les persones grans del futur: polítiques d'adaptació de la societat a l'envelliment’. En aquest sentit, ha animat a treballar els documents de les ponències perquè cada territori pugui aportar la seva visió.

 

Més notícies de la categoria Conca de Barberà