La Conca de Barberà recicla més de la meitat dels residus

Rocafort de Queralt, amb un 65,55% de percentatge, és el municipi que realitza una major recollida selectiva de residus gràcies a la prova pilot de contenidors amb lectors de targeta
Contenidors intel·ligents implantats a Rocafort de Queralt. | CCCB

 

Per segon any consecutiu, la Conca de Barberà millora la dada anual de recollida selectiva la qual supera el 50% de recollida selectiva de mitja a tota la comarca, situant-se al 50,45%. Les dades facilitades pel Servei de Medi ambient del Consell Comarcal de l’any 2018, confirmen que la comarca ha augmentat progressivament el percentatge de recuperació de residus generats i separats selectivament superant per segon cop el 50% de recollida selectiva de mitja a tota la comarca.

 

El 2018 s’han generat 10.837 tones de residus municipals. Respecte l’any 2017, la generació total de residus municipals ha augmentat i paral·lelament la recollida selectiva també ha augmentat, tot i la disminució de la població comarcal.

 

En defintitva, el balanç anual facilitat per l'ens comarcal indica que han augmentat totes les fraccions de recollida selectiva: l'orgànica ho ha fet en un 4,95%; els envasos amb un 13,31%; el paper i cartró, un 4,41%; i el vidre amb un 1,24% d’augment. El cartró comercial també ha crescut un 10,55%. Totes les recollides amb contenidors han augmentat, mentre el rebuig s'ha mantingut -ha pujat un 0,29%

 

La Conca, una de les comarques catalanes que millor recicla

Des de fa temps que des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà treballa en aquesta línia, aconseguint que la Conca se situï com una de les comarques catalanes que millor recicla. Les noves implantacions de porta a porta al nucli emmurallat de Montblanc i contenidors tancats a Rocafort de Queralt han propiciat aquest increment dels residus reciclats. Rocafort de Queralt, amb un 65,55%, es situa com el municipi que més recicla de la comarca, seguit de Senan, gràcies a la prova pilot de contenidors amb lectors de targeta.

 

Del 49% al 80% de reciclatge gràcies al sistema ‘porta a porta’ a Montblanc

El nucli antic de Montblanc ha incrementat el reciclatge passant del 49% al 80% gràcies a la implementació de la recollida selectiva de residus porta a porta el passat mes d'octubre. Paral·lelament, al juny es va iniciar la primera prova pilot de contenidors tancats al municipi de Rocafort de Queralt, la qual també ha donat uns resultats molt satisfactoris, situant aquest municipi com el que més bé fa la recollida selectiva en tota la comarca, amb un percentatge del 65,55%, casi 10 punts més que l’any 2017.

 

Prova pilot per escollir el nou sistema de recollida selectiva

El 'porta a porta' a Montblanc i la recollida selectiva amb contenidors d'obertura magnètica i identificació de bosses són proves pilot que hauran de servir per decidir quin sistema s'acaba implantant a la comarca a partir d’aquest 2019. El sistema escollit haurà de ser útil per augmentar l'índex de recollida selectiva en una comarca on el percentatge ja és alt: l'any 2018 s'ha situat per segona vegada per sobre del 50%, superior a la mitjana catalana.

 

També et pot interessar

El sistema porta a porta a Montblanc augmenta el reciclatge fins al 80%