GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Concactiva esdevé una entitat de referència en la integració de joves migrants sense referents familiars

Quatre menors estrangers no acompanyats ja han finalitzat la primera etapa dels programes d’inserció sociolaboral i 10 més han iniciat aquesta setmana noves formacions
Concactiva ha decidit copiar el model en dues de les noves formacions que realitza aquesta primavera | Cedida

 

Concactiva ha finalitzat amb èxit la primera etapa del programa Joves Actius Conca de Barberà, que per primer cop ha inclòs un grup de quatre joves migrants sense referents familiars, més coneguts popularment com a MENA. La participació en aquest programa dels joves formava part d’una prova pilot que ha finalitzat amb un èxit rotund. I és que els quatre joves no només van aprovar els diferents mòduls del curs de cuina, sinó que han millorat els seus coneixements lingüístics en llengua catalana i han participat en activitats socioculturals per a conèixer la història i la cultura del país i de la Conca de Barberà.

 

Segons el coordinador del programa de Concactiva, a més, l’actitud dels joves ha estat modèlica i afegeix que contrasta totalment amb els tòpics i estigmes que sovint pateixen aquests joves. Una de les claus de l’èxit d’aquesta integració ha estat, segons Concactiva, el fet de crear grups on conviuen joves nadius de la comarca amb joves migrants, amb la millora en el coneixement de l’idioma i la nova realitat cultural que això suposa.

 

Aquests joves, després de finalitzar la formació amb Certificat de Professionalitat del programa Joves Actius, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, seguiran amb el programa treballant la inserció sociolaboral, el coneixement de la cultura i l’associacionisme de la Conca de Barberà i efectuaran pràctiques no laborals en restaurants i empreses de la comarca.

 

Vist l’èxit de la prova pilot, Concactiva ha decidit copiar el model en dues de les noves formacions que realitza aquesta primavera. Així, 8 joves migrants residents a l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Valls inicien aquest dilluns el curs d’Operacions Bàsiques de Cuina i dos més, aquests amb uns coneixements lingüístics i tècnics més elevats, van iniciar dilluns passat el curs d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica, que es realitza a les instal·lacions de l’Institut Martí l’Humà de Montblanc.