Montblanc clou les Nits d’Estiu amb un concert de jazz

L’espectacle d'aquesta nit, a càrrec dels Blanes Brass Quintet, també s’emmarca dins els actes de la Capital de la Sardana 2018
Blanes Brass Quintet actuaran aquesta nit al claustre de l'església de Sant Francesc de Montblanc. | Facebook

 

Montblanc ha sigut escenari un any més d’una nova edició de les Nits d’Estiu. Alguns dijous de juliol i d’agost han servit com a pretext per fer sortir la gent de casa i assistir als espectacles que s’han preparat en aquests dos mesos. Avui dijous, 23 d’agost, finalitza l’edició d’enguany amb un l’actuació de jazz amb el ritme dels Blanes Brass Quintet, a les 22.00 al claustre de Sant Francesc.

 

Aquest any s’ha apostat per fer una programació més petita, sense un gran cap de cartell com a reclam, a diferència d’altres edicions, però la valoració d’assistència als espectacles que fa l’Ajuntament de Montblanc és molt positiva. El regidor de Cultura, Jordi Albalat, ha explicat que aquest any no s’ha presentat una programació conjunta, sinó que «s’han anat anunciant els actes amb antelació».

 

Aquesta fórmula ha funcionat i els espectacles s’han omplert. «Ha anat molt bé el cinema a la fresca, també l’espectacle de màgia, són activitats marcades en el calendari, ja que sempre són en dijous i la gent les espera», diu el regidor.

 

La capitalitat de la sardana, sempre present

L’espectacle d’aquesta nit, també s’emmarca dins els actes de la capitalitat de la sardana que té Montblanc aquest any. De fet, molts dels actes que es fan al llarg d’aquest any a la capital de la Conca de Barberà «tenen a veure amb la capitalitat», explica Albalat.

 

Les Nits d’Estiu es podrien allargar un dijous més

Donada la bona assistència, des de l’Ajuntament s’estan plantejant si seguir amb les activitats una setmana més i programar una nova nit de cinema a la fresca de cara a la setmana vinent. Les Nits d’Estiu de Montblanc acostumen a ser sinònim d’assistència de públic i trobada de gent a la fresca. «Sempre funciona perquè oferim disciplines molt variades», afirma Jordi Albalat.

 

El regidor defensa que hi hagi anys en què les edicions es facin en formats més petits, ja que les activitats sempre hi són i els montblanquins i forans en poden gaudir estiu rere estiu. «Ens agrada anar variant cada any», conclou, i recorda que els primers anys es feien actuacions musicals amb maridatges de vi, després es va optar pel teatre al carrer i ara s’ofereix un ventall més ampli de disciplines artístiques perquè tothom hi pugui trobar el seu lloc.

"Montblanc demanarà una subvenció per recuperar el portal de Sant Francesc" "L'Oficina de Turisme de Montblanc es consolida com a punt de venda d'activitats"