Efectes dels aiguats a Vimbodí i Poblet.

El Monestir de Poblet organitza un concert d'orgue solidari pels aiguats de l'octubre

L'acte serà el dia de Santa Cecília i anirà a càrrec de la soprano Marta Mathéu i de l'organista Juan de la Rubia

El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet organitza aquest divendres 22 de novembre un concert solidari a benefici de les víctimes dels aiguats del passat mes d'octubre a la Conca de Barberà. L'acte començarà a les 20.45 h del vespre i anirà a càrrec de la soprano Marta Mathéu i de l'organista Juan de la Rubia.

Les entrades, que ja estan a la venda, tenen un preu de 10 euros. Els beneficis aniran íntegrament destinats als projectes de reconstrucció d'aquells espais afectats durant la riuada del 22 d'octubre. L'organització també ha posat a disposició una fila zero per tal que aquelles persones que no puguin assistir al concert també puguin fer la seva aportació.

Cal recordar que la VII edició del Festival Internacional d'Orgue de Poblet va coincidir en el temps amb els aiguats que van causar importants danys personals i materials a la conca del riu Francolí, i especialment a L'Espluga de Francolí i Montblanc. És per això que Poblet ha engegat aquesta iniciativa coincidint amb el dia de Santa Cecília. L'abat del monestir, Fra Octavi Vilà, ha explicat que d'aquesta manera «la comunitat cistercenca vol ajudar a canalitzar la solidaritat envers les persones afectades i mostrar-los el suport».

El president de la Generalitat assistirà al concert

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha confirmat la seva presència al concert solidari, per tant estarà aquest divendres a Poblet.