300 persones assisteixen al concert solidari a Poblet per les víctimes dels aiguats de l'octubre

Quim Torra i Teresa Cunillera, assisteixen a l'espectacle de Marta Mathéu i Juan de la Rubia
Quim Torra i Teresa Cunillera, assisteixen a l'espectacle de Marta Mathéu i Juan de la Rubia | Twitter / @QuimTorraiPla

300 persones, segons els organitzadors, han assistit aquest divendres a la nit al concert solidari organitzat al monestir de Poblet el dia en què es compleix un mes de la llevantada que va causar danys de consideració a comarques com la Conca de Barberà.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, han assistit al concert de la soprano Marta Mathéu i l'organista Juan de la Rubia, al costat dels alcaldes de la zona i de representants d'empreses i institucions que s'han sumat a la iniciativa. Durant el concert s'han interpretat obres de Bach, Wagner, Mendelssohn i Brahms. L'acte ha començat amb un minut de silenci en record a les víctimes mortals de les pluges.

La recaptació per la venda anticipada d'entrades ha superat els 2.500 euros, indiquen els responsables de la iniciativa. A aquesta xifra, encara provisional, s'afegiran les aportacions de les persones que han adquirit les localitats directament en arribar al concert, així com els donatius fets un cop ha acabat.

A més, s'hi sumaran els 25.000 euros que CaixaBank s'ha compromès a donar a través de l'Obra Social La Caixa, amb l'objectiu que es destinin a projectes de reconstrucció als municipis afectats.

Per la seva banda, la plataforma Riuada Solidària ha començat també aquest divendres tot un cap de setmana d'activitats lúdiques i culturals per recaptar fons per reparar els danys de la llevantada.

"Tomas Molina: «No s'haurien d'ocupar els llocs de l'Espluga que han quedat devastats»" "💻La Conca de Barberà acollirà xerrades sobre les compres segures a internet"