GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Consell Comarcal de la Conca reclama fons extraordinaris després dels aiguats

Els municipis més afectats han estat Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Vilaverd, Vallclara i Vilanova de Prades
Els alcaldes de la comarca participen al Consell d'Alcaldes Extraordinari que es celebra a la comarca | Albert Oliva

El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar de forma unànime dilluns 28 d'octubre una moció de suport a les persones afectades per l'aiguat i la posterior riuada del dia 22 i d'agraïment als cossos i persones que estan treballant per pal·liar els seus efectes.

 

La moció reclama, en primer lloc, l'execució del compromís pres de les institucions supramunicipals per fer front al repte de reconstruir els nostres municipis afectats. En segon lloc, una valoració àgil i ràpida dels danys produïts i l'aportació de fons extraordinaris per tal de restablir tant les vies de comunicació com les xarxes de subministrament i pal·liar els greuges causats a les persones propietàries d'habitatges, finques i negocis. Per últim, una millora contínua de la gestió de les zones fluvials del territori i una política clara a l'hora de planificar actuacions a les lleres dels rius.

 

La moció també destaca que el desbordament del riu Francolí al seu pas per la Conca de Barberà la nit del passat dimarts 22 d'octubre ha causat nombroses destrosses i pèrdues materials encara pendents de comptabilitzar. Els municipis més afectats, Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Vilaverd, Vallclara, Vilanova de Prades han vist com la força de l'aigua ha arrasat edificis sencers, vehicles i ha fet desaparèixer negocis dels nostres veïns/es així com l'esfondrament del sostre de l'església de Savallà del Comtat, com a conseqüència de la llevantada.

 

Molts habitatges han sofert desperfectes per les inundacions, però aquest episodi també ha causat danys personals, amb un balanç de dues víctimes mortals i de quatre persones que encara resten desaparegudes. Tots els municipis treballen intensament per recuperar la normalitat i restablir els serveis bàsics. La tasca dels cossos dels Agents Rurals, Voluntaris de Protecció Civil, Agrupació de Defensa Forestals, Policia Local, treballadors i treballadores municipals, Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra han estat essencials per evitar danys majors.